Hlavní obsah

Kolocová, Kvapilová - Dabižová, Mastikovová 21:15, 21:12Beachvolejbalistky Kolocová s Kvapilovou mají na ME jistý postup

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová mají na ME jistý postup do play off. Ve druhém utkání skupiny F vyhrály nad Ruskami Dabižovou a Mastikovovou po setech 21:15, 21:12. Vítězně do evropského šampionátu vstoupily i Markéta Sluková s Barborou Hermannovou. Nasazené dvojky zdolaly Jupiterovou a Chamereauovou z Francie 2:1.

Foto: Sport Invest, ČTK

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Nausch Sluková vstoupily do ME v Nizozemsku vítězstvím.

Článek
Fotogalerie

Obhájkyně stříbra Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou, nasazené jako pár číslo 6, sice v poslední době neměly výsledky podle představ, ale na Evropě zatím jen vítězí a mají jístý postup do play off.

Nezaváhaly ani nasazené dvojky a předloňské finalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. V duelu s francouzským duem Jupiterová, Chamereauová sice ztratily první set, ale pak už ovládly dění na písku a do tabulky skupiny B zaknihovaly vítězství.

Třetí český pár - Martina Bonnerová, Šárka Nakládalová - prohrál ve skupině H s Nizozemkami Stubbeovou, Van Ierselovou 0:2 na sety.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Nizozemsku:
Ženy:
Skupina B:
Hermannová, Sluková (2-ČR) - Jupiterová, Chamereauová (31-Fr.) 2:1 (-20, 15, 10)
Skupina F:
Kolocová, Kvapilová (6-ČR) - Gruszczyňská, Gromadowská (27-Pol.) 2:0 (10, 14)
Kolocová, Kvapilová - Dabižová, Mastikovová (22-Rus.) 2:0 (15, 12)
Skupina H:
Stubbeová, Van Ierselová (8-Niz.) - Bonnerová, Nakládalová (25-ČR) 2:0 (18, 18)

Reklama