Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu vyhráli v NBA sedmý zápas za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu oslavili v zámořské NBA sedmé vítězství za sebou poté, co v úterním utkání porazili na domácím hřišti Sacramento 127:102. Výrazně se o to zasloužil nejlépe nahrávající muž soutěže Steve Nash, který si připsal 20 asistencí a jen o dvě zaostal za svým osobním maximem z letošního ledna. Od té doby žádný hráč v NBA hranici 20 asistencí nedosáhl.

Článek

"On je tím motorem, který tady všechno uvádí do chodu," pochválil svého spoluhráče Raja Bell. Nash vede s průměrem 11,4 přihrávky na zápas bilanci asistencí, této statistice kraloval v NBA i v předchozích dvou sezonách a v obou si díky tomu vysloužil titul nejužitečnějšího hráče. V úterý navíc přidal jedenáct bodů, když proměnil tři ze čtyř pokusů za tři body.

Vydařený střelecký večer prožil Tracy McGrady z Houstonu, jenž se už zotavil po sobotním otřesu mozku, který utrpěl po srážce se spoluhráčem. K výhře 118:90 nad Golden State přispěl 31 body. Nezastavitelný byl především ve třetí čtvrtině, kdy nastřílel 13 bodů. Během jednoho půlminutového úseku předvedl vypíchnutí míče, skóroval z rychlého protiútoku a přidal i úspěšný tříbodový pokus. "Některými věcmi jsem překvapil i sám sebe," řekl po zápase.

Dallas se oklepal z pondělní porážky ve Washingtonu, kterou skončila jeho série dvanácti vítězství za sebou, a na hřišti New Jersey vyhrál 92:75. Podle trenéra Averyho Johnsona panovala v týmu po prohře zasmušilá nálada. "V letadle bylo ticho, v autobuse bylo ticho. Obvykle kluci hrají různé hry, tentokrát ale ne. Je to ale dobré znamení, porážky nesnášíme snadno," řekl.

Desátou prohru v sezóně utrpěli úřadující mistři z Miami, kteří tentokrát nestačili na Los Angeles Clippers. V kalifornském týmu předvedl další výborný výkon Elton Brand, autor 33 bodů a 17 doskoků, a Clippers podruhé za sebou vyhráli. "Přišel můj čas. Potřebovali jsme vyhrát," řekl s poukazem na to, že tým předtím prohrál šest ze sedmi zápasů. "Být na 50 procentech je pro některé kluby dobré, my ale máme vyšší cíle," dodal.

Výsledky:
New Jersey - Dallas 75:92, Detroit - Portland 85:88, LA Clippers - Miami 101:97, Phoenix - Sacramento 127:102, Seattle - Atlanta 102:87, Houston - Golden State 118:90.

Reklama