Hlavní obsah

Basketbalisté Philadelphie v NBA bez Iversona znovu prohráli

NEW YORK

Basketbalisté Philadelphie prohráli v zámořské NBA posedmé za sebou. V druhém zápase bez své hvězdy Allena Iversona, který požádal vedení klubu o výměnu do jiného týmu, podlehli v sobotu v Orlandu 84:86.

Článek

V závěru přitom hosté promarnili dvě příležitosti k vyrovnání, případně otočení skóre. Chris Webber i Kevin Ollie ale stříleli z těžkých pozic a Webber se hodně zlobil na rozhodčí, protože se domníval, že byl při svém průniku deset vteřin před koncem faulován. Ve vítězném týmu byl nejlepším střelcem pivot Dwight Howard s 28 body, Orlando dál vede pořadí Východní konference.

Filadelfský basketbalista Kyle Korver litoval Iversonovy absence. "Allen je skvělý hráč. Když hrajeme bez něj, je to něco úplně jiného, protože vám najednou schází třicet bodů," prohlásil. "Myslím si ale, že v některých úsecích dnešního zápasu jsme hráli dobře," dodal Korver, autor posledního koše hostů a celkem střelec 16 bodů.

Jao Ming si vylepšil maximum

Čínský pivot Jao Ming si vylepšil maximum v této sezóně na 38 bodů a Houston Rockets i díky jeho příspěvku vyhráli ve Washingtonu 114:109. Do poslední čtvrtiny přitom Jao Ming vstoupil jen s 15 nastřílenými body, poté ale na hrací ploše dominoval. "Hrál tak, jak jsem ho ještě nikdy hrát neviděl. Jednoduše vládl pod oběma koši," ocenil ho washingtonský trenér Eddie Jordan.

Jao Ming přitom musel nahradit dalšího houstonského ostrostřelce Tracyho McGradyho, který na počátku závěrečného dějství zápasu odstoupil kvůli zranění zad. Nejlepšího kanonýra utkání přitom měli ve svých řadách domácí, Gilbert Arenas dal 41 bodů.

Golden State Warriors porazili New Orleans 101:80 a trenér Don Nelson tak na pátý pokus dosáhl hranice 1200 výher v NBA. Lepší je v historickém pořadí jen Lenny Wilkens, který dovedl své svěřence k 1332 vítězstvím. Hned po závěrečném klaksonu se Nelson ocitl v chumlu rozradostněných hráčů, kteří mu zároveň na památku věnovali míč, s nímž se v sobotu hrálo. "Tým už z toho jubilea začínal být nervózní," oddechl si po čtyřech porážkách Nelson. "Konečně na to můžeme přestat myslet," dodal.

Pierce rozhodl o výhře Bostonu

Ani dvacetibodový náskok, který si zajistili hned v úvodních minutách, nestačil New Jersey Nets k vítězství nad Bostonem. V poslední sekundě zápasu se trefil Paul Pierce a stanovil konečné skóre na 92:90 pro hosty. Ti tak odvrátili šestou prohru za sebou.

Los Angeles Clippers, jediný tým, který ještě nevyhrál venku, prolomil nepříznivou bilanci vítězstvím 89:82 v hale nejhoršího celku ligy Memphisu. Domácí mohli hodně litovat nepřesné střelby trestných hodů, kterých neproměnili třináct.

Výsledky:
Washington - Houston 109:114, Orlando - Philadelphia 86:84, New Jersey - Boston 90:92, New York - Milwaukee 115:107, Golden State - New Orleans 101:80, Memphis - LA Clippers 82:89, Chicago - Minnesota 81:91, Dallas - Denver 105:90, Cleveland - Indiana 107:75.

Reklama