Hlavní obsah

Jao Ming dal 26 bodů, ale na úspěch proti Lakers to nestačilo

NEW YORK

Čínský lídr basketbalistů Houstonu Jao Ming byl s 26 body nejlepším střelcem domácího zápasu s Los Angeles Lakers, ale na úspěch to jeho týmu nestačilo. V dresu kalifornského celku zaznamenal 23 bodů Kobe Bryant a hosté úterní zápas zámořské NBA vyhráli 102:94.

Článek

Oba týmy se musely obejít bez svých opor. Rockets chyběl Tracy McGrady, který má problémy se zády, Lakers po dvou minutách přišli o Lamara Odoma. Nejlépe doskakující hráč a druhý nejlepší střelec týmu si poranil koleno a odjel do nemocnice na vyšetření. Podle trenéra Phila Jacksona bude rád, když se na palubovku vrátí do konce ledna.

Utkání mělo divoký průběh. Necelých deset minut před koncem vedli hosté o 27 bodů a o tři minuty později trenér stáhl z palubovky Bryanta. Hvězda Lakers už považovala zápas za rozhodnutý a začala si ledovat kolena, ale jeho spoluhráči nebyli schopni skórovat z pole a Houston se dostal až na rozdíl dvou bodů. Bryant tak musel znovu nastoupit. "Byl to nejpodivnější zápas, jaký jsem kdy hrál. Poprvé jsem se ledoval a musel se ještě vrátit," komentoval vývoj duelu.

Bogut rozhodl o výhře

O jediný bod porazili basketbalisté Milwaukee v domácím zápase Seattle. Výhru 94:93 jim 74 sekund před koncem zajistil přesný trestný hod Andrewa Boguta. "Bylo to jako si hodit mincí. Hráli jsme dobře, ale mohlo to dopadnout opačně. Myslím, že jsme měli štěstí, ale už jsme v některých jiných zápasech měli v podobných situacích velkou smůlu," řekl Bogut, jenž zaznamenal 16 bodů, devět doskoků a šest asistencí.

Životní výkon autora 32 bodů a jedenácti doskoků Matta Barnese zařídil basketbalistům Golden State výhru 126:113 nad Sacramentem. Duel měl pro Barnese pikantní příchuť, protože právě ze Sacramenta pochází. "Vždycky je zábava hrát proti klukům, které znám," poznamenal.

Výsledky:
Atlanta - Denver 87:100, Golden State - Sacramento 126:113, Houston - Los Angeles Lakers 94:102, Milwaukee - Seattle 94:93.

Reklama