Hlavní obsah

Washington prohrál v Detroitu, Satoranský hezky smečoval

New York/Praha
Aktualizováno

Basketbalisté Washingtonu po nepovedeném vstupu do druhého poločasu prohráli v Detroitu 95:106. Byla to pro ně osmá porážka z posledních deseti zápasů. Jediný český hráč v NBA Tomáš Satoranský si v jejich dresu připsal za 21 minut dva body za efektní smeč přes obránce, asistenci a dva zisky.

Foto: Raj Mehta, Reuters

Český basketbalista Tomáš Satoranský zakončuje smečí akci přes gruzínského pivota Zazu Pačuliju v utkání NBA.

Článek

Washington doplatil na nezvládnutý začátek druhé půle. Zatímco po 24 minutách o bod vedl, následných šest minut prohrál 2:23. Detroit hlavně zásluhou rozehrávače Reggieho Jacksona získal dvacetibodový náskok a ten už nepustil.

Tři minuty před koncem sice Wizards snížili na rozdíl tří bodů, ale Pistons odpověděli šňůrou 9:0 a slavili vítězství, které je posunulo na šestou příčku Východní konference. Washington je jedenáctý.

"Měli jsme bohužel čtyři opravdu špatné minuty. A pokud chceme vyhrát venku, musíme hrát solidně celých 48 minut. To se nám opět nepovedlo," litoval kouč Washingtonu Scott Brooks. "Třetí čtvrtina rozhodla. Začali jsme ji bez energie, koncentrace a najednou to bylo o 20 bodů," uvedl Bradley Beal.

Satoranský nebyl v útoku příliš aktivní. V úvodu druhé půle na sebe ale upozornil, když po úniku efektně zasmečoval přes gruzínského pivota Zazu Pačuliju. Pak už se pokusil jen o jednu střelu za tři body, kterou mu zblokoval Blake Griffin, s 23 body nejlepší střelec utkání. John Wall a Bradley Beal dali v dresu Washingtonu 21 bodů.

Denver přišel o první místo v Západní konference, když prohrál 103:111 na palubovce San Antonia. Ještě deset minut před koncem Denver těsně vedl, ale pak domácí šňůrou 17:2 rozhodli. DeMar DeRozan dal za Spurs 30 bodů, LaMarcus Aldridge přidal 27 bodů. Nuggets nepomohl ani vyrovnaný osobní rekord Španěla Juanchy Hernangómeze v podobě 27 bodů.

Nejlepší tým sezony Toronto zvítězilo 106:104 v Miami. Vítěznou trojku dal 23 vteřin před koncem Danny Green. Nejlepším střelcem byl s 30 body Kawhi Leonard. Miami přišlo o pětizápasovou vítěznou sérii.

Dončičovi těsně unikl triple double

Brooklyn udolal Charlotte 134:132 ve druhém prodloužení poté, co Hornets při snaze o vítěznou střelu ztratili míč a Joe Harris duel rozhodl po brejku tři vteřiny před sirénou. Spencer Dinwiddie dal za Brooklyn 37 bodů a měl 11 asistencí. Kemba Walker z Charlotte nastřílel 35 bodů.

Prodloužení muselo rozhodnout i duel mezi Orlandem a Phoenixem, který nakonec slavil výhru 122:120, když nastavenou pětiminutovku vyhrál nízkým skóre 4:2. Oba koše Suns v prodloužení dal T.J. Warren. Nejlepším střelcem Phoenixu byl s 35 body Devin Booker.

Nováčkovi Luku Dončičovi těsně unikl triple double, Dallas dovedl k výhře 122:119 nad New Orleans 21 body, devíti doskoky a deseti asistencemi. Slovinská hvězda zaznamenala většinu bodů z trestných hodů včetně posledních tří bodů, které zápas rozhodly.

Výsledky zápasů NBA
Detroit - Washington 106:95 (za hosty Satoranský 2 body, 1 asistence)
Atlanta - Indiana 121:129
Brooklyn - Charlotte 134:132 po druhém prodl.
Chicago - Minnesota 94:119
Dallas - New Orleans 122:119
LA Clippers - Sacramento 127:118
Memphis - Cleveland 95:87
Miami - Toronto 104:106
Orlando - Phoenix 120:122 po prodl.
San Antonio - Denver 111:103

Reklama

Související témata: