Hlavní obsah

O vítězství Minnesoty nad San Antoniem rozhodlo prodloužení

Až v prodloužení si basketbalisté Minnesoty zajistili vítězství ve středečním zápase zámořské NBA proti San Antoniu. Po třech čtvrtinách měli desetibodový náskok, ale o ten je soupeři v závěrečné části hry připravili a muselo se nastavovat. Domácí Minnesota nakonec vyhrála 103:101, když se opírala především o autora 27 bodů a 17 doskoků Kevina Garnetta a střelce 28 bodů Marka Blounta.

Článek

San Antonio nakonec sahalo po vítězství v normální hrací době, ale Matt Bonner se závěrečným klaksonem neproměnil trojku. "Byla to střela, kterou normálně dávám," litoval. V závěru prodloužení, v němž si domácí pomohli šesti proměněnými trestnými hody, se z dálky netrefil Ricky Davis z Minnetosy, ale jeho spoluhráč Trenton Hassell doskočil a bylo rozhodnuto.

Nebývalá přestřelka se strhla v zápase Mephisu s Golden State. Domácí Grizzlies pod vedením prozatímního kouče Tonyho Barona nasázeli soupeři 144 bodů, více ještě žádný tým v normální hrací době v této sezoně NBA nastřílet nedokázal. Memphis, který vyhrál 144:135, se přitom dosud spoléhal hlavně na obranu a byl jedním z nejméně skórujících týmů soutěže.

Nejlepším střelcem vítězů byl s 33 body Mike Miller, který však po zápase odmítal roli hvězdy. "Rozehrávači odvedli dobrou práci, když mi vraceli míč. Oni si zaslouží ocenění, protože mi umožňují střílet snadné koše," řekl.

V obtížné situaci se nacházejí obhájci titulu z Miami, kteří na domácí palubovce podlehli Los Angeles Clippers 95:110. Trenér Pat Riley před utkáním vyhodil kvůli nadváze ze sestavy Antoina Walkera a Jamese Poseyho a navíc se rozhodl dopřát si zdravotní pauzu. Jednašedesátiletého slavného kouče trápí bolesti kolena a kyčle a v pátek podstoupí operaci pravého kolena. Zatím není jisté, kdy absolvuje chirurgický zákrok na ještě bolestivějším kyčelním kloubu. "Už mám dost bolesti a užívání léků," řekl kouč s tím, že neví, kdy se vrátí.

V duelu s Clippers už vedl Miami prozatímní trenér Ron Rothstein a s výkonem svých svěřenců rozhodně nebyl spokojený. "Umíme hrát lépe a potřebujeme hrát lépe než dnes. Budeme na tom tvrdě pracovat, tohle je nepřijatelné," rozčiloval se.

Dramatickou koncovku ve Washingtonu rozhodl Gilbert Arenas trojkou v poslední sekundě, kterou zajistil domácím výhru 108:105 nad Milwaukee. "Čekal jsem, že ještě jednou zadribluje. Zaslouží uznání. Říká se o něm, že nemá zábrany a je to pravda," řekl Charlie Bell, který Arenase v rozhodující moment neubránil.

Nejužitečnější hráč minulých dvou sezon Steve Nash se poprvé v tomto ročníku představil v rodné Kanadě, ale na hřišti Toronta se mu dlouho nedařilo. V poslední čtvrtině ale nastřílel 13 bodů a měl velký podíl na výhře Phoenixu 110:108. "Tři čtvrtiny jsem si připadal starý a pomalý, ale pak přišlo znovuzrození," uvedla opora druhého nejlepšího týmu ligy.

Toronto - Phoenix 98:100
Washington - Milwaukee 108:105
Boston - Cleveland 104:107
Miami - Los Angeles Clippers 95:110
Portland - New York 81:99
Minnesota - San Antonio 103:101 po prodl.
Houston - Seattle 103:96
Utah - Philadelphia 98:87
Memphis - Golden State 144:135

Reklama