Hlavní obsah

Česko - Japonsko 25:27Čeští házenkáři nezvládli v bitvě s Japonskem druhý poločas

Opolí

Čeští házenkáři prohráli na turnaji čtyř zemí v Polsku i druhý zápas. Po páteční porážce s Rumuny dnes v duelu o třetí místo podlehli Japonsku 25:27 a skončili poslední. Reprezentanti v Opolí startovali bez řady opor a trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem především zkoušeli hráče širšího kádru.

Článek

Na rozdíl od pátečního zápasu s Rumunsku český celek vstoupil do utkání s Japonskem lépe a jako první odskočil do dvoubrankového vedení. Asijský celek ale rychle srovnal a v poločase se šlo do kabin za nerozhodného stavu 13:13.

Český tým po změn stran ještě jednou vedl, ale závěr patřil Japoncům. Po gólové šňůře získali rozhodující tříbrankové vítězství a dokráčeli za cenným vítězstvím.

Národní celek v Polsku postrádal tradiční opory v čele s Ondřejem Zdráhalou, Pavlem Horákem a Jakubem Hrstkou. Od 2. ledna se reprezentanti budou v Chebu chystat na dva přípravné zápasy. Nejprve 4. ledna nastoupí v Hannoveru proti Německu a 8. ledna v Chebu proti Argentině. Oba soupeři se připravují na lednové mistrovství světa, kam český tým neprošel.

Přípravný turnaj házenkářů v Opolí (Polsko):
o 3. místo: ČR - Japonsko 25:27 (13:13).
Sestava a branky ČR: Galia, Adamík - Bečvář 1, Štěrba 4, Kašpárek 3, Šlachta 1, Škvařil, Vančo 1, Poloz 1, Patzel 2, Solák, Šafránek 2, Užek 1, Mubenzem 1, Monczka 5, Zeman 3.
17:00 finále: Polsko - Rumunsko.

Reklama

Související témata: