Hlavní obsah

Washington - Charlotte 130:126 Skvěle! Satoranský táhl Wizards za výhrou svým druhým nejlepším výkonem v NBA

Washington

Basketbalista Tomáš Satoranský svým druhým nejlepším střeleckým výkonem v kariéře v NBA pomohl Washingtonu k vítězství 130:126 nad Charlotte. Český reprezentant zaznamenal 20 bodů, šest asistencí a čtyři doskoky. Produktivnější byl jen při únorovém českém rekordu 25 bodů proti Chicagu.

Foto: Brad Mills, Reuters

Basketbalista Tomáš Satoranský proti Charlotte předvedl svůj druhý nejlepší výkon v NBA.

Článek

Wizards se před zápasem dozvěděli, že jejich kapitán John Wall musí na operaci s patou a přijde o zbytek sezony. Satoranskému se tak otevřela šance usadit se v základní sestavě a skočil po ní.

V úvodu na něm sice po předchozích nepovedených zápasech byla vidět nervozita, ale pak se chytil dvěma trojkami a druhý poločas patřil k jeho nejvydařenějším v zámořské kariéře. Během sedmi minut třetí čtvrtiny zaznamenal devět bodů a čtyři asistence a držel Wizards ve vedení.

V poslední čtvrtině přidal svou čtvrtou trojku v utkání a dirigoval tým k vítězství. Zápas sice zdramatizoval, když v závěru neproměnil trestné hody, ale Wizards náporu soupeře odolali.

"Minulý zápas (s Chicagem) od nás nebyl dobrý. Hlavně v útoku. Proto jsme do toho dnes dali všechno a hráli jsme s mnohem větší energií. Je to pro nás důležité vítězství," řekl Satoranský po utkání v rozhovoru na palubovce, kam si moderátor zve největší hvězdy zápasu. "Potřebovali jsme tyhle nejbližší domácí zápasy zvládnout a odpíchnout se do venkovních zápasů, kde se nám nedaří," dodal.

Více bodů než Satoranský, jemuž na 20 bodů stačilo 11 střeleckých pokusů, měli v dresu vítězů jen Trevor Ariza s 24 body a Thomas Bryant s 21 body. Charlotte táhl 47 body Kemba Walker, ale na týmovější pojetí Washingtonu to nestačilo.

Adetokunbo měl triple double

O jediný bod méně než Walker nastřílel Jamal Murray z Denveru. V utkání nejlepšího týmu Západní konference na palubovce posledního Phoenixu trefil devět trojek a dovedl favorizované hosty k vítězství 122:118.

V závěsu za Nuggets se drží obhájci titulu Golden State Warriors, kterým se povedla v hale Portlandu odveta za dva dny starou domácí porážku v nastavení. Ve výhře 115:105 jim nezabránil ani čtyřicetibodový výkon Damiana Lillarda.

Milwaukee potvrdilo roli nejlepšího týmu soutěže výhrou 129:115 nad Brooklynem. Janis Adetokunbo k tomu přispěl triple doublem za 31 bodů, deset doskoků a deset asistencí.

Harden dál válí

James Harden potřetí za sebou pokořil čtyřicetibodovou hranici a 41 body dovedl Houston k výhře 108:104 nad New Orleans. Pro nejlepšího střelce soutěže to byl už devátý zápas za sebou s alespoň 35 body. V sedmi posledních duelech k tomu navíc přidal vždy minimálně pět asistencí, což v NBA naposledy dokázal Oscar Robertson, hvězda 60. a 70. let minulého století. A srovnání s legendárním hráčem si Harden užíval.

"Kvůli tomu hraju. Člověk hraje basketbal proto, aby byl srovnáván s velikány. Je to ještě dlouhá cesta, ale kvůli tomu do toho jdu a odvádím maximum, aby se o mně jednou mluvilo jako o jednom z nejlepších hráčů, který kdy hrál basketbal," řekl Harden.

NBA:
Washington - Charlotte 130:126 (za domácí Satoranský 20 bodů, 6 asistencí, 4 doskoky) Atlanta - Cleveland 111:108
LA Clippers - San Antonio 111:122
Memphis - Boston 103:112
Milwaukee - Brooklyn 129:115
New Orleans - Houston 104:108
Phoenix - Denver 118:122
Portland - Golden State 105:115
Utah - New York 129:97

Reklama

Související témata: