Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy udrželi v Srbsku postupovou naději

NOVI SAD

Ostravští volejbalisté zvítězili ve čtvrtečním sedmém kole skupiny D Ligy mistrů v Novém Sadu 3:1 a zůstali tak ve hře o postup do další fáze soutěže. Domácí Srbové sice ovládli první set, ale soupeř zlepšeným výkonem obrátil zápas ve svůj prospěch. Příští středu se Ostravané doma utkají s poslední Sorií.

Článek

Mladý tým Vojvodiny dokázal hosty nachytat jen v úvodu. Ostrava do utkání vstoupila lépe, ale za stavu 8:6 ji vyvedl z konceptu Čupkovič, který šňůrou úspěšných podání úplně otočil role. Z tvrdého servisu domácí postupně vytěžili až šestibodový náskok a v herní euforii ukořistili celý set.

Víc jim však český šampión nedovolil. Od druhé sady vyvinul soustavný tlak, soupeře zahnal do úzkých kvalitnějším útokem a po kompaktnějším výkonu mohl oslavit třetí výhru v soutěži.

"V první sadě nás domácí překvapili velkou chutí a tvrdým servisem, ale od druhého setu už jsme hráli jako vyměnění. Neustále jsme tlačili, do ničeho už jsme je nepustili," řekl ČTK manažer týmu Tomáš Zedník.

Velké podpory se domácí volejbalisté nedočkali ani z publika. "Zpočátku byli diváci ještě slyšet, když se ale Novému Sadu přestalo dařit, fandit přestali," dodal Zedník.

Reklama

Související témata: