Hlavní obsah

Orlando - Washington 91:95Satoranský pomohl k Washingtonu k vítěznému startu venkovní série

Basketbalisté Washingtonu zahájili třízápasovou venkovní sérii v NBA vítězně. Wizards v pátek vyhráli na palubovce Orlanda 95:91, Tomáš Satoranský k tomu dopomohl devíti body a osmi asistencemi. Pokračovala střelecká série Jamese Hardena, jenž v 22. zápase v řadě překonal třicetibodovou hranici. Tentokrát přispěl 35 body k triumfu Houstonu nad Torontem 121:119 a při poslední akci zápasu ubránil Kawhiho Leonarda.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Basketbalista Tomáš Satoranský z Washingtonu přihrává v utkání s Orlandem.

Článek

Po čtvrteční domácí porážce s vítězem posledních dvou ročníků Golden State začali basketbalisté Washingtonu v Orlandu dobře, dařila se jim hlavně střelba zpoza tříbodového oblouku a o poločasové přestávce měli už dvouciferný náskok. Ve třetí dvanáctiminutovce si pak vypracovali až osmnáctibodové vedení, ale ani to jim na poklidnou koncovku nestačilo.

Hosté těžko čelili náporu Magic a dvě minuty před koncem bylo vyrovnáno. Orlando následně poslal do vedení černohorský pivot Nikola Vučevič, jenž měl celkem na kontě 28 bodů a devět doskoků. Aaron Gordon přidal 22 bodů a 11 doskoků. Jenže pak už dávali body jen hráči z hlavního města USA.

"Je těžké vyhrávat, když nedáte nic z dálky," mrzelo Vučeviče, že jeho tým neproměnil 26 tříbodových střel. "V posledních duelech nám tam nepadají ani volné pokusy z vyložených pozic. Takové prostě musíme proměňovat. Kvůli tomu jsme nevyhráli," dodal.

Nejdřív srovnal razantní smečí Bradley Beal a v dalším útoku přihrál volnému Jeffu Greenovi, který si došel až ke koši pro další dva body. Orlando mohlo po Bealově ztrátě ještě deset sekund před koncem duel zdramatizovat, jenže přihrávku DJ Augustina dokázal ztížit Satoranský a Vučevič ji nezpracoval ve hřišti. Pátý triumf Wizards z posledních sedmi zápasů pak zpečetil z trestných hodů Trevor Ariza.

Beal trefil pět trojek a dostal se na 27 bodů, šest doskoků a sedm asistencí. Dokonce šestkrát se zpoza trojky prosadil Green, autor 24 bodů. "Měl dneska svůj tříbodový den," řekl kouč Washingtonu Scott Brooks.

Williams prvním náhradníkem od 1993 s triple doublem

Nejlepší tým základní části Milwaukee zvítězil nad Charlotte 108:99. Janis Adetokunbo k tomu pomohl 34 body a 14 doskoky.

LA Clippers porazili Chicago v jeho hale 106:101 a Lou Williams se stal prvním náhradníkem od roku 1993, který zaznamenal triple double. Výhru hostů podpořil 31 body, deseti doskoky a deseti asistencemi.

NBA:
Orlando - Washington 91:95 (za hosty Satoranský 9 bodů, 3 doskoky, 8 asistencí)
Brooklyn - New York 109:99
Chicago - LA Clippers 101:106
Cleveland - Miami 94:100
Dallas - Detroit 106:101
Denver - Phoenix 132:95
Houston - Toronto 121:119
Memphis - Sacramento 96:99
Milwaukee - Charlotte 108:99
Utah - Minnesota 106:102

Reklama