Hlavní obsah

Arenas nastřílel při vítězství Washingtonu 51 bodů

NEW YORK

Basketbalisté Washingtonu porazili v pondělním utkání NBA Utah 114:111, přičemž téměř polovinu jejich bodů nastřílel Gilbert Arenas. Pětadvacetiletý rozehrávač odmítl prodloužení proměněným tříbodovým pokusem vystřeleným se zvukem závěrečného klaksonu a uzavřel svůj účet na 51 bodech.

Článek

Na poslední akci měli Wizards po vyrovnání hostů 11 sekund a kanonýra Arenase při jeho sedmé trojce v utkání nedokázal zastavit ani bránící Deron Williams. V hale Verizon Center před ním nastřílel 51 bodů naposledy legendární Michael Jordan v roce 2001. V sezoně i v kariéře v NBA překonal hráč s netradičním číslem 0 na zádech padesátibodovou hranici potřetí, Arenasovým maximem je 60 prosincových bodů proti Lakers.

Wizards doma vyhráli poosmé za sebou, Utahu nepomohlo ani 38 bodů tureckého pivota Mehmeta Okura, jeho nový osobní rekord v lize. Arenasův výkon ocenili diváci skandováním "M-V-P!", zkratky pro nejlepšího hráče soutěže. "Ta trofej se ale dává až na konci sezony, a my jsme odehráli teprve 37 zápasů. A navíc, teď je v lize jasnou jedničkou Steve Nash," prohlásil Arenas, který už před utkáním se spoluhráči žertoval, že se cítí na rozhodující střelu.

Výrazně se v pondělním programu zapsal do statistik také Amare Stoudemire, který pomohl 42 body k výhře Phoenixu 137:122 v Memphisu. Nash rozdal spoluhráčům patnáct finálních přihrávek a Suns protáhli svou vítěznou sérii na deset zápasů. V domácím celku byl téměř stoprocentně střelecky úspěšný španělský pivot Pau Gasol: z pole proměnil všech deset pokusů a přidal tři trestné hody, nevyšla mu jen jediná střela zpoza trojkového oblouku.

Utkání Los Angeles Lakers s obhájci titulu z Miami rozhodlo až prodloužení, v němž dva nejlepší střelci domácích Kobe Bryant a Brian Cook posunuli své součty na 25 bodů. Oba se také podíleli na jedné z rozhodujících akcí: Bryant přihrál v třetí minutě prodloužení Cookovi na trojku, po níž se Lakers dostali do vedení a pak už neomylně směřovali k vítězství 124:118.

Výsledky:
New York - Sacramento 102:97, Washington - Utah 114:111, Charlotte - Milwaukee 91:99, Philadelphia - Toronto 86:104, Atlanta - Boston 100:96, LA Lakers - Miami 124:118 po prodl., New Jersey - Indiana 105:95, Detroit - Minnesota 90:94 po prodl., Golden State - LA Clippers 108:93, Memphis - Phoenix 122:137, Chicago - San Antonio 99:87.

Reklama