Hlavní obsah

Bobrovský se vrátí po srdeční příhodě na trenérskou lavičku

BRNO

Po třítýdenní přestávce, kterou zapříčinila rekonvalescence po srdeční slabosti, se Jan Bobrovský vrátí na trenérskou lavičku. Kouč basketbalistek Gambrinusu Sika Brno tak hodlá učinit v sobotním derby s Valosunem. Slabší infarkt postihl brněnského trenéra mezi vánočními svátky a Novým rokem a jednašedesátiletý kouč byl hospitalizován ve Fakultní nemocnici u Svaté Anny v Brně.

Foto: PRÁVO

Trenér Jan Bobrovský

Článek

"Už se cítím dobře, odpočinul jsem si. Chci si vyzkoušet návrat k vedení zápasu," řekl ve čtvrtek Bobrovský, který i během rekonvalescence navštěvoval halu Rosnička. Svému asistentovi Vlastimilu Havlíkovi pomáhal s přípravou taktiky a rozborem hry soupeřek v Evropské lize. Domácí ligové zápasy sledoval z tribuny VIP. "Byl to pochopitelně zcela jiný pohled, nepociťoval jsem stres," uvedl Bobrovský.

Brněnské basketbalistky by chtěl vést i koncem ledna v osmifinálové sérii v Evropské lize s maďarskou Pécsí. "Pochopitelně ale bude záležet i na mém zdravotním stavu a souhlasu lékařů," poznamenal trenér úřadujících vítězek soutěže.

Reklama

Související témata: