Hlavní obsah

Janisův tým bavil, Utkání hvězd ale ovládl LeBronův výběr

Charlotte

Tým LeBrona Jamese obhájil vítězství v exhibičním Utkání hvězd basketbalové NBA, v Charlotte porazil výběr Janise Adetokumba 178:164. Nejužitečnějším hráčem zápasu byl zvolen Kevin Durant, který k výhře přispěl 31 body. Řecký kapitán poraženého celku Adetokumbo nastřílel 38 bodů.

Foto: Streeter Lecka, ČTK/AP

LeBron James při Utkání hvězd NBA.

Článek

"Je skvělé dostat takové ocenění v zápase, ve kterém jsou jedni z nejlepších hráčů, kteří kdy tuto hru hráli," prohlásil Durant, který získal cenu MVP už v Utkání hvězd 2012. "Janis ale ukázal, že má neskutečný talent. Neustále se zlepšuje a už nyní je pro mě jedním ze tří kandidátů na hráče sezony. Je zábava sledovat jeho progres. A přitom mu je teprve 23 let a už patří k nejlepším," ocenil kapitána soupeře.

Utkání se tradičně hrálo především pro diváky a na obranu se nekladl velký důraz. Fanoušky dlouho bavil především tým Adetokumba, který sám předvedl efektní smeče po nahození od Paula George o desku či Stephena Curryho o zem, což byla akce zápasu. George pak zasmečoval po otočce o 360 stupňů a blýskl se také loučící se veterán Dirk Nowitzki, který za čtyři minuty na hřišti stihl dát tři trojky.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Stephen Curry z Golden State Warriors při Utkání hvězd NBA.

Také na druhé straně se druhá loučící se hvězda nenechala zahanbit. Dwyane Wade předvedl několik hezkých akcí v obnovené spolupráci s Jamesem.

Velkou část utkání vedl Tým Janis, nejvíc o 20 bodů. Pak ale ve třetí čtvrtině spustil Tým LeBron trojkovou palbu, proměnil devět střel zpoza oblouku za pět minut a vrátil se do zápasu.

Utkání se pak zlomilo v poslední čtvrtině další šňůrou 13:0, kterou načal dvěma trojkami Kawhi Leonard. Jamesův výběr pak utekl až na rozdíl 16 bodů. Poražení alespoň zakončili duel v podobném duchu, jakým ho začali, a Curry efektně zasmečoval pozadu poté, co si sám nahodil míč o zem.

Do zápasu se promítl současný trend časté střelby za tři body. Vítězové dali 35 trojek z 90 pokusů, poražení 27 ze 77.

Utkání hvězd basketbalové NBA v Charlotte:
Tým LeBron - Tým Janis 178:164
Nejvíce bodů: Durant 31, Thompson 20, James a Leonard po 19, Lillard 18 - Adetokumbo 38, George a Middleton po 20, Curry a Westbrook po 17.

Reklama