Hlavní obsah

Měl zářit, ze hřiště však odcházel zraněný už po několika sekundách. Viník? Roztržená bota.

Praha

Na středeční utkání dvou největších rivalů basketbalové vysokoškolské soutěže NCAA se přišlo podívat mnoho známých osobností, třeba i bývalý prezident Spojených států amerických Barack Obama. A tak se hráči týmů Duke a North Caroliny chtěli co nejlépe předvést. Hodně se očekávalo také od největší hvězdy Duke Ziona Williamsona, ten se však v úvodu duelu zranil kvůli roztržené botě.

Foto: Profimedia.cz

Zion Williamson si kvůli roztržené botě poranil koleno.

Článek

Duke a North Carolina jsou v basketbalové vysokoškolské soutěži NCAA velkými rivaly a o jejich zápasy je mezi fanoušky velký zájem. Mnoho hráčů z jejich řad se pak stane hvězdami NBA. Jednou z nich by mohl být i křídelník Duke Zion Williamson, o kterém se hovoří jako o jedničce blížícího se draftu NBA.

Osmnáctiletý talent chtěl v tomto důležitém utkání ukázat své schopnosti stejně jako všichni ostatní, avšak hra pro něj skončila už po šestatřiceti sekundách. Williamson nabíhal s míčem na střed hřiště, když v tu chvíli se mu roztrhla bota, uklouzl a poranil si koleno. Odešel do šatny a už se nevrátil, jeho tým prohrál 72:88.

Nešťastnému okamžiku přihlížel i bývalý prezident Spojených států amerických Barack Obama, který poté mladému hráči vyjádřil podporu. „Zion Williamson se zdá být vynikajícím basketbalistou. Přeji mu rychlé uzdravení,“ napsal Obama na sociální sítě. Velkou kritiku však schytala značka Nike, jejíž obuv Williamson nosí.

Ta se okamžitě za nepříjemnost omlouvala. „Samozřejmě, že nás celá situace mrzí a přejeme Zionovi brzké zotavení. Kvalita našich výrobků je pro nás nesmírně důležitá. Jsme si jistí, že jde o ojedinělý incident a důkladně to prošetříme,“ uvedla firma v prohlášení na webu deníku USA Today.

Reklama