Hlavní obsah

Noční můra komentátorů? Basketbalista má neuvěřitelně dlouhé a složité jméno

Kigali/Praha

Hlavu i jazyk basketbalovým fanouškům i komentátorům v současné době motá jeden z hráčů nastupujících v nedávno skončené africké části kvalifikace na MS 2019. V dresu Rwandy se v ní objevil Jean Jacques Nshobozwabyosenumukiza. Vyslovit bezchybně jeho jméno je možná těžší než se trefit v utkání za tři body...

Foto: Oficiální web FIBA: fiba.basketball

Basketbalista Jean Jacques Nshobozwabyosenumukiza.

Článek

Ne, opravdu nejde o žert. Neuvěřitelně dlouhé příjmení se dost možná ani nevejde na basketbalový dres, hráč má na zádech pouze jeho začátek. A nebylo by divu, kdyby se dvacetiletý basketbalista hrající Africkou basketbalovou ligu za rwandský klub REG BBC stal postrachem všech komentátorů. Jeho složité jméno je jejich noční můrou a nejspíš se mu rádi vyhnou, jak jen to je možné.

V utkání s Rwandy s Pobřežím slonoviny se o vyslovení celého mladíkova jména jeden z komentátorů pokusil. Jeho projev byl poněkud kostrbatý, ovšem nakonec se zdárně dostal až na konec příjmení Nshobozwabyosenumukizy. Ostatně to, jak dobře se mu za mikrofonem dařilo, můžete posoudit z přiloženého videa.

Mnoho komentátorů si možná nakonec oddechne, protože Rwanda se na MS neprobojovala. Z Afriky na šampionát postoupila Angola, Pobřeží slonoviny, Nigérie, Senegal a Tunisko.

Mistrovství světa v basketbalu, které se koná v Číně od 31. srpna do 15. září tohoto roku, se celkově zúčastní 32 týmů, mezi nimi bude i Česko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články