Hlavní obsah

Musíme jen lépe využívat naše šance, říká po první finálové výhře karvinský Brůna

Karviná

Házenkáři Karviné ve druhém finálovém utkání na domácí palubovce porazili Plzeň 28:24 a srovnali stav série hrané na tři výhry na 1:1. Šesti góly pomohl obhájcům titulu k úvodnímu vítězství ve finále zkušený Michal Brůna. Třetí utkání se hraje v neděli v Plzni (12.30 hodin).

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Druhé finále vám střelecky vyšlo. Dostal jste pokyny brát to víc na sebe?

Ty pokyny mám vlastně celou sezonu. Akorát jsem měl teď skoro čtyři týdny problémy s ramenem, jelikož jsem si proti Dukle Praha natáhl deltový sval. Celou dobu jsem to zkoušel, nešlo to. V Plzni jsem tolik střílet nemohl, navíc soupeř se nějak dozvěděl, že nemůžu víc střílet. Dnes jsem to ale riskl a vyšlo to. Neurvalo se to, takže je to dobré.

Co bylo ve druhém finále rozhodující?

Asi to naše odskočení na čtyři branky kolem 40. minuty. Od té doby jsme to drželi. Celkově jsme hlavně dobře bránili, a když jsme potřebovali, byl v bráně Nemo (Marjanovič). Postupem doby už Plzeň nebyla tak přesná a my využili jejích chyby.

I Plzeň občas využila vašich chyb. Bude třeba to více hlídat ve chvíli, kdy hrajete bez brankáře?

Ano, byly tam i naše chyby v rozehrávce v sedmi na šest, ale když to hrajete skoro celý zápas, tak ty dva góly do prázdné brány není moc. Je to dobrá bilance.

Nemá už Plzeň vaši hru sedm na šest lépe načtenou?

Nemá. Čistě statisticky – my tu akci z devadesáti procent dotáhneme do konce. Pak už rozhoduje jenom to, jestli ji zakončující hráč promění. Už jsem to někde říkal, že by Plzeň přečetla naši hru sedm na šest je blbost.

Co bude důležité abyste zvládli další zápasy?

My víme, že jsme v Plzni udělali několik individuálních chyb. Jejich systém jsme měli dobře načtený, ničím nás nepřekvapili. Na nějaké velké změny je už málo času. Musíme prostě lépe využívat naše šance. V Plzni to bylo o nějakých neproměněných šancích, které pak rozhodly.

Reklama

Související témata: