Hlavní obsah

Švédsko - Česko 0:3Volejbalistky zahájily Evropskou ligu výhrou ve Švédsku

České volejbalistky vstoupily do Evropské ligy jasným vítězstvím 3:0 na sety ve Švédsku. V prvním soutěžním utkání pod vedením řeckého trenéra Jannise Athanasopulosem, jenž se týmu ujal začátkem dubna, vyhrály reprezentantky v Örebro 25:10, 25:14 a 25:16.

Článek

Trenér Athanasopulos měl k dispozici prakticky všechny hráčky s výjimkou vítězky ruské superligy Heleny Havelkové, která si dává v reprezentaci pauzu. Roli opory potvrdila nejlepší česká volejbalistka Michaela Mlejnková, jež přispěla k výhře 14 body. Jen o bod méně přidala Andrea Kossányiová z mistrovské Olomouce.

Češkám vyšly úvody prvních dvou setů, v nichž si vybudovaly náskok. Až do třetí sady vstoupily lépe domácí hráčky a vedly 6:3, české volejbalistky ale vývoj obrátily a za celkově 61 minut se radovaly z vítězství.

Athanasopulosovy svěřenkyně mají ve skupině A ještě Slovensko a Ukrajinu, s nimiž se utkají příští týden ve středu a sobotu v Brně.

Evropská liga volejbalistek v Örebro - skupina A (Örebro):
Švédsko - ČR 0:3 (-10, -14, -16)
Rozhodčí: Willems (Belg.), Stenbock (Švéd.). Čas: 61 min. Diváci: 355.
Sestava a body ČR: Mlejnková 14, Purchartová 5, Orvošová 10, Kossányiová 13, Trnková 10, Šmídová 8, libero Dostálová - Svobodová 1, Vyklická, Patočková 1, Kopecká. Trenér: Athanasopoulos.
Nejvíce bodů Švédska: Lazicová 8, Haaková 7, Anderssonová 3.
Ukrajina - Slovensko 3:0 (17, 22, 17).

Reklama