Hlavní obsah

Philadelphia vymazala devatenáctibodový náskok Miami

NEW YORK

Basketbalisté Miami nezvládli sobotní utkání NBA s Philadelphií a doma prohráli 85:93, ačkoli si v průběhu první půle vypracovali až devatenáctibodový náskok. Tým 76ers si díky vítězství na palubovce úřadujících šampionů soutěže udržel naději na postup do play off.

Článek

Andre Iguodala se vrátil do sestavy Philadelphie po páteční absenci kvůli bolavým zádům, která ukončila jeho sérii 232 odehraných zápasů bez přerušení, a po poločase nastřílel 14 bodů. S celkem 19 body, osmi doskoky a šesti asistencemi byl nejlepším hráčem vítězů, kteří po změně stran soupeře jasně předčili v úspěšnosti střelby.

"V prvním poločase jsme jim dovolili dát spoustu snadných košů. Pak už jsme zlepšili doskakování a lehce jsme skórovali zase my," prohlásil trenér Sixers Maurice Cheeks.

Vince Carter nasbíral 40 bodů

Až v prodloužení rozhodli hráči New Jersey o vítězství v Charlotte. V poslední sekundě čtvrté čtvrtiny zařídil hostům po nepovedené střele spoluhráče Jasona Kidda remízu akrobatickým košem Vince Carter a v nastaveném čase dovedl svůj bodový součet až k číslu 40.

"Věděl jsem, že to je krátké a že tam ten míč nedoletí, ale viděl jsem taky pod košem dva modré dresy a doufal jsem, že to ještě není ztracené. A pak ta patnáctka vyskočila hrozně vysoko... Měli jsme štěstí, ale Vince to udělal skvěle," řekl Kidd.

Carter chytil letící míč ještě nad obroučkou a v nesnadné pozici ho těsně před sirénou zasmečoval do koše. "Prostě jsem byl na správném místě. Ta střela byla krátká, tak jsem jí trochu pomohl," dodal hrdina zápasu.

Výsledky:
Charlotte - New Jersey 107:113 po prodl., LA Clippers - Washington 111:105, Utah - Memphis 118:108, Miami - Philadelphia 85:93.

Reklama

Související témata: