Hlavní obsah

Slovensko - Česko 58:78České basketbalistky v předposlední přípravě vyhrály

Piešťany

České basketbalistky v předposledním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy porazily 78:58 Slovensko. Generálka před šampionátem, který pro národní tým odstartuje přesně za týden, je čeká v pátek proti Chorvatsku a stejně jako dnes se zápas uskuteční v Piešťanech.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

České basketbalistky v přípravě na Slovensku vyhrály (ilustrační foto)

Článek

Český tým už k zápasu nastoupil ve složení, v němž odcestuje na mistrovství v Lotyšsku. Ve dvanáctičlenném výběru tak chyběly zraněné opory Petra Záplatová, Julie Reisingerová, Kia Vaughnová a Alena Hanušová, jež byla nejlepší českou střelkyní v kvalifikaci.

Dnes je však zastoupila trojice hráček Kamila Štěpánová, Renáta Březinová a Tereza Krakovičová, které si všechny připsaly shodně po 16 bodech. Češky tak před páteční generálkou mají v přípravě bilanci pět výher a tři porážky.

Do šampionátu, který je rovněž olympijskou kvalifikací, Svitkův výběr vstoupí proti vicemistryním z Francie a poté ho čeká Švédsko a Černá Hora. Do čtvrtfinále postoupí přímo pouze vítěz základní skupiny, celky na druhém a třetím místě čeká osmifinále.

Přípravný zápas basketbalistek v Piešťanech:
Slovensko - ČR 58:78 (13:16, 28:33, 48:54)
Nejvíce bodů: Bálintová 20 - Březinová, Krakovičová a Štěpánová po 16. Fauly: 16:17. Trestné hody: 11/7 - 14/9. Trojky: 7:3. Doskoky: 30:38.

Reklama

Související témata: