Hlavní obsah

Gymnasta Konečný si po zranění poprvé zazávodí

Nejlepší tuzemský sportovní gymnasta posledních let Martin Konečný, jenž se loni v říjnu musel podrobit operaci křížových vazů, se v sobotu v Brně poprvé představí po těžkém zranění v oficiálním závodě.

Článek

Bronzový medailista v prostných z ME v roce 2006 v Řecku bude společně s další českou reprezentantkou Janou Komrskovou patřit k hlavním favoritům 11. ročníku Grand prix smíšených dvojic.

„Konečný u nás v poslední době často trénuje a zdá se, že už je téměř stoprocentně zdravý. Jen při doskocích občas ještě pociťuje menší bolest,“ uvedl na adresu dvaadvacetiletého gymnasty GK Hradčany trenér pořádajícího Sokola Brno I Jan Caska.

Podle ředitele Grand prix Stanislava Vyziny by měl být největším soupeřem Konečného a Komrskové v boji o prvenství další český pár David Vyoral-Jana Šikulová. „Obhajují loňský triumf. Také objev letošní sezóny Kristýna Pálešová s Chorvatem Udem, který je finalistou ME, se však určitě poperou o přední umístění,“ předpověděl Vyzina.

Atraktivní klání třinácti dvojic ze sedmi zemí začne v hale v Kounicově ulici kvalifikací od 16.30 h. Do semifinále postoupí nejlepších osm a do finále čtyři nejúspěšnější páry. Vítězové si rozdělí 900 eur.

Reklama