Hlavní obsah

Loučení s Ligou mistrů? Přijedou největší hvězdy, těší se opora Jihostroje

Českobudějovické volejbalisty čeká v Lize mistrů rozlučka jako hrom. Ve středu na své palubovce přivítají v závěrečném šestém kole skupiny italské Trentino. „Moc se na tenhle super zápas těšíme. Aby si zajistili postup, musejí vyhrát, takže je jasné, že proti nám nastoupí největší hvězdy světového volejbalu," říká dvacetiletý univerzál Marek Šotola.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Volejbalisté Českých Budějovic se radují z výhry nad Fenerbahce Istanbul.

Článek
Fotogalerie

Šotola se výraznou měrou podílel na posledním vítězství Jihostroje ve volejbalové Champions League, když si ve čtvrtek jeho tým podruhé vyšlápl na Fenerbahce Istanbul. Nyní by rád šokoval i Trentino. „Ale bude to ohromně těžké. Oni mají na každém postu obrovskou kvalitu. S lepšími hráči už se prostě potkat nejde," nastínil hráč, který byl při triumfu 3:0 nad Fenerbache vyhlášen mužem zápasu.

I kdyby České Budějovice favorita z Apeninského poloostrova porazily, na čtvrtfinále už by to nestačilo. Z pěti skupin postoupí vždy vítězové a tři týmy z druhých míst. Jasným lídrem ve skupině A je obhájce trofeje Civitanova, která má na kontě pět výher.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Miguel Angel a Valerij Todua z Budějovic v utkání Fenerbahce Istanbul

„S Fenerbahce jsme udělali minimum chyb, což rozhodlo. Podobný výkon musíme ukázat i proti Trentinu. Určitě nám zase pomohou fanoušci. Celé město volejbalem žije. Není nic hezčího, než hrát Ligu mistrů před vyprodanou halou," uvedl Šotola. „S Fenerbahce jsme si dokázali, že volejbal umíme. Zvládneme hrát proti nejlepším týmům světa a to je pro nás hrozně důležité."

Kdyby 203 centimetrů vysoký borec s přezdívkou Komín předvedl s Trentinem další show, znovu by o sobě dal vědět zahraničním agentům. „Rozhodně to je dobré, když se zadaří proti takovému týmu jako Fenerbachce Istanbul a ještě v Lize mistrů, v nejlepší soutěži na světě. V Evropě snad na to někdo koukal," usmíval se Šotola, který by si jednou rád zahrál Serii A. „Italská liga je snem snad každého volejbalisty. Určitě bych se do ní někdy rád podíval. To je jiný svět," dodal.

Reklama