Hlavní obsah

Basketbalistky Brna začínají Euroligu doma s Benátkami

BRNO

Domácím zápasem s loni třetím týmem italské ligy z Benátek vstoupí ve středu od 18 hodin basketbalistky Gambrinusu Sika Brno do Euroligy. „Před našimi fandy přijímáme roli favorita, i když začátek sezóny nezastihl tým zrovna v oslnivé formě. Po odchodech Večeřové s Veselou do Valencie se ještě pořád sehrává, hlavně v obraně se nám zatím moc nevede. Věřím ale, že v domácím prostředí holky zabojují,“ říká trenér českých šampiónek Jan Bobrovský.

Článek

Bobrovský postrádá Maigu-Baovou z Mali, které v Paříži zemřela matka. Podle posledních informací by se měla k týmu připojit o víkendu. "V těchto těžkých životních chvílích byla pochopitelně jednání složitá. Ale v úterý jsme se domluvili, že o víkendu už přijede do Brna a zapojí se do přípravy. Vzhledem k platné smlouvě v našem klubu by jinde v Evropě hrát nemohla," řekl ČTK manažer brněnského týmu Jiří Hamza, který v jednu chvíli uvažoval i o hledání adekvátní náhrady.

V uplynulé sezoně byla Maiga-Baová čtvrtou nejlepší střelkyní Brna v Evropské lize s průměrem 9,3 bodu na utkání. Brno v boji o čtyři postupová místa ze skupiny narazí ještě na Lille, CSKA Moskva, Rigu a Šoproň.

Vysoké ambice v soutěži mají i posílené ženy ZVVZ USK Praha, které začnou Euroligu dnes pozdě večer na palubovce francouzského Hainautu a potom změří síly s Valencií, Šibenikem, Jekatěrinburgem a Gdyní.

„Naše skupina patří k nejtěžším, přesto chceme postupový cíl naplnit. Američanky Cashová s Whelanovou se zapojily sice až na poslední chvíli a je nutný čas k usazení, ale doufám ve vyrovnanost výkonů i využití individualit, k nimž řadím Maltsiovou, Kiretaovou i všechny české reprezentantky,“ uvedl kouč Lubor Blažek.

Reklama

Související témata: