Hlavní obsah

Basketbalistky USK nastoupí v Eurolize proti krajankám

PRAHA

Supersilnou Valencii s českými legionářkami Janou Veselou a Ivou Večeřovou uvítají na Folimance ve středu v 17:30 (ČT 4) při domácí premiéře v Eurolize basketbalistky USK Praha.

Článek

„Úvodní vystoupení na hřišti francouzského Hainautu se nám nepovedlo, udělalo se tam hodně chyb a před vlastními diváky zkusíme napravit dojem. Dvě naše reprezentantky v kádru soupeřek jsou zpestřením pro fanoušky,“ říká trenér Lubor Blažek a hned hledá recept na favoritky skupiny: „Uspět můžeme důraznou obranou, která vytvoří předpoklad účinné útočné fáze. V ní je potřeba trpělivost, nelze zakončovat bláznivě a s Valencií se pouštět do střeleckých dostihů.“

Španělský mistr poslal do Prahy skvělou vizitku, vždyť porazila Gdyni 93:51. „To byla skoro demolice,“ přiznává Blažek. „Osu Valencie tvoří hráčky španělského nároďáku v čele s Valdemorovou a Palauovou, pod košem řádí Američanka Miltonová-Jonesová a vedle Veselé je tam i nová Brazilka De Souzová-Machadová. Večeřová se zatím do hry moc nedostává,“ má nastudované soupeřky asistent kouče Ivan Beneš.

Reklama