Hlavní obsah

Boston zahájil obhajobu titulu v NBA vítězně

Basketbalisté Bostonu vykročili za obhajobou titulu v NBA vítězstvím nad Clevelandem 90:85. Po slavnostním ceremoniálu s udílením mistrovských prstenů začali utkání lépe hosté, kteří vedli v poločase o sedm bodů. Celtics však skóre otočili především zásluhou nejužitečnějšího hráče finálové série Paula Pierce, který nastřílel 27 bodů.

Článek

Bostonský kapitán, jenž má za sebou deset sezón v dresu Celtics, byl při úvodní slavnosti naměkko, ale při hře neměl se soupeřem slitování. "Takovéhle chvíle si považujete. Jsem rád, že jsem se stihl sebrat a odehrát ten zápas," uvedl Pierce.

Hráči Clevelandu, kteří v květnu vypadli s Bostonem v semifinále play-off až po sedmém utkání, ceremoniál s vytažením transparentu na počest sedmnáctého triumfu Celtics nesledovali. Na zápas se raději připravovali v šatně, ale přiznali, že je "mistrovská" atmosféra v hale motivovala.

"Nabudilo nás to k tomu, abychom si vybojovali své prsteny," uvedl Anderson Varejao, který si v loňském roce zahrál s Clevelandem finále proti San Antoniu.

Lakers zahájili jasnou výhrou

Další z aspirantů na titul Los Angeles Lakers zahájili sezónu jasnou výhrou nad Portlandem 96:76. Hlavním strůjcem úspěchu byl Kobe Bryant, který k 23 bodům přidal jedenáct doskoků a pět asistencí.

Kouč Lakers Phil Jackson byl spokojen především s dobrou defenzivou svého týmu. "Nutili jsme je k ukvapeným střelám před časovým limitem nebo z nevýhodných pozic. Minuli ale také několik dobrých pokusů, takže nemůžeme obranu přechválit," řekl trenér finalistů minulého ročníku.

V dresu poraženého celku si prožil hořký debut v soutěži první hráč loňského draftu Greg Oden, jenž kvůli zranění kolena přišel o celou minulou sezónu. Dvacetiletý pivot musel s poraněnou nohou odstoupit ze hry už v prvním poločase.

NBA:
Boston - Cleveland 90:85, LA Lakers - Portland 96:76, Chicago - Milwaukee 108:95.

Reklama

Související témata: