Hlavní obsah

LeBron James v NBA opět pokořil Chicago 41 body

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu zvítězili v sobotním utkání NBA 106:97 na palubovce Chicaga, pro které byl opět nepřekonatelnou překážkou LeBron James. Přes zvýšenou pozornost bránících soupeřů nastřílel James Býkům podruhé ve čtyřech dnech 41 bodů, v posledních sedmi vzájemných zápasech s Chicagem nedal nikdy méně než třicet.

Článek

Další ránu v sobotu zasadili Chicagu lékaři zprávou, že jejich rozehrávač Kirk Hinrich bude až tři měsíce chybět kvůli bezodkladné operaci palce na pravé ruce. Zkušený špílmachr si poranil vazy v předchozím utkání s Phoenixem, do kterého poprvé v sezóně nastoupil v základní sestavě, a do ligy se vrátí nejspíš až v druhé polovině sezóny.

V New Orleansu se stal rekordmanem zámořské ligy rozehrávač Chris Paul, který i v šestém utkání sezóny nastřílel alespoň dvacet bodů a přidal deset asistencí. Tentokrát při výhře 100:89 nad Miami dosáhl bilance 21 bodů a 13 finálních přihrávek a v počtu takzvaných double doublů v úvodu ročníku překonal dosavadní maximum slavného Oscara Robertsona z roku 1968.

Nejlepší hráč úvodního týdne NBA Paul přitom nepřipisuje rekordní počin pouze svým dovednostem. "Je to neobvyklá statistika. Vždyť asistence přijdou, jen když máte spoluhráče, kteří dělají to, co se od nich očekává," uvedl Paul, který svůj univerzální výkon vyšperkoval ještě sedmi doskoky a čtyřmi vypíchnutými míči.

Hodně se ale také zlobil kvůli pěti ztrátám, kterých se v utkání dopustil. "Byl z toho na konci špatný. Bylo to to první, na co se mě ptal, kolik že má ztrát," uvedl kouč Byron Scott. "Byl to ale pro něj velmi historický zápas, když překonal takovou hvězdu, člena Síně slávy (Robertsona). Pokud zůstane zdravý a ještě basketbalově vyroste, dostane se do ní také," předpověděl Scott.

NBA:
Indiana - New Jersey 98:80, Orlando - Washington 106:81, Portland - Minnesota 97:93, Chicago - Cleveland 97:106, Milwaukee - Phoenix 96:104, New Orleans - Miami 100:89.

Reklama