Hlavní obsah

Wade pomohl Miami 43 body k vítězství ve Phoenixu

Basketbalisté Miami vyhráli v pátek v NBA 107:92 na palubovce Phoenixu v prvním vzájemném utkání od únorové výměny Shaquilla O'Neala z týmu Heat k Suns. Obrovitý pivot se v domácím dresu příliš neprosadil, zato řádil jeho bývalý spoluhráč Dwyane Wade, jenž pomohl k vítězství svého mužstva 43 body.

Článek

Wadeovi se tak podařilo napravit dojem ze středečního duelu proti Portlandu, v němž zaznamenal 12 bodů a jeho tým utrpěl debakl 68:106. "To byla moje hlavní mise, odrazit se od toho posledního zápasu. Tentokrát jsem se pořádně soustředil celé utkání, což se mi minule příliš nedařilo, a podržela mě i střelba," uvedl Wade, který po nejhorším střeleckém výkonu v sezóně předvedl v pátek naopak nejlepší.

Hvězdný O'Neal, který s Miami v roce 2006 vyhrál NBA, se v prvním duelu proti bývalému klubu prezentoval 12 body. Phoenixu výrazně chyběl mozek rozehrávky Steve Nash, jenž má poraněné pravé stehno.

Své střelecké maximum v sezoně předvedl v pátek Kobe Bryant, který 35 body pomohl Los Angeles Lakers k vítězství 114:107 nad Dallasem. Kalifornský klub, finalista minulého ročníku, je s bilancí 13 výher a jedné porážky nejlepší v soutěži.

Boston vyhrál posedmé za sebou

Jen o jednu porážku více mají na kontě šampióni z Bostonu, kteří si v pátek připsali patnácté vítězství a sedmé za sebou. Na Celtics tentokrát nestačila Philadelphia a na palubovce favorita prohrála 78:102.

Nejlepší střelec sezony LeBron James odehrál i ve třetím zápase za sebou méně minut než obvykle, protože trenér Clevelandu si ho mohl dovolit vzhledem k jednoznačnému vývoji v závěru šetřit. Cavaliers porazili Golden State 112:97 a připsali si deváté domácí vítězství v sezoně. Vyrovnali tak klubový rekord z let 1977 a 1992. Hvězdný James nastřílel 21 bodů, jeho kolega Zydrunas Ilgauskas o dva méně.

Iverson poprvé nebyl v základní sestavě Detroitu

Poprvé od přestupu z Denveru nenastoupil v základní sestavě Detroitu Allen Iverson, kterého posazením na lavičku potrestal trenér za absenci na pátečním tréninku. Po necelých deseti minutách se Iverson na palubovku dostal a pomohl Pistons 17 body k výhře 107:97 nad Milwaukee.

Až v pátek se premiérově v sezóně sešlo na hřišti hvězdné trio San Antonia Manu Ginobili, Tony Parker, Tim Duncan, jehož členy trápila zranění. Nejlepším střelcem Spurs, kteří zvítězili 109:98 nad Memphisem, však nebyl paradoxně nikdo z nich, ale s 20 body Roger Mason.

Reklama