Hlavní obsah

Házenkář Vraný se vrací do Dukly Praha

PRAHA

Házenkářská Dukla nemá v letošní sezóně na růžích ustláno. Nejprve přišla o dva body, které jí budou odečteny po skončení základní části, poté dostal za udeření protihráče z Prešova sedmiměsíční trest Petr Brabec. Přesto se ale Dukla nevzdává svého snu získat mistrovský titul. Pomoci ji k tomu má vracející se reprezentant Václav Vraný.

Článek

Šestadvacetiletý pivot podepsal smlouvu do konce sezóny, tedy do 30. června 2009. Do Dukly se vrací po roce a půl, kdy odešel do německého bundesligového Essenu. Ten se ale dostal do finančních problémů a šestadvacetiletý reprezentant se i přes nabídky zahraničních klubů rozhodl pro Duklu. „Jsem moc rád, že mě Dukla oslovila a já se mohl vrátit. Věřím, že týmu pomůžu a budeme bojovat o nejvyšší posty,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci Vraný.

Dukla by v letošní sezóně ráda získala mistrovský titul. Zatím má k tomu blízko. Po polovině extraligy je třetí s minimální ztrátou na první Zubří. Právě vysokého vítězství nad Zubřím si klub cenní nejvíce. Přesto se ale nemůže radovat naplno. Dva velké tresty od disciplinární komise dělají všem členům vrásky na čele. Nejprve byla Dukla potrestána odečtením dvou bodů po skončení základní části za to, že brankář Daniel Rangl nastoupil ve dvou zápasech s prošlou registrací.

Druhou ránu dostala od disciplinární komise Českého svazu házené (ČSH), která zastavila na sedm měsíců činnost pivotu Petra Brabcovi. Ten udeřil do obličeje prešovského rozehrávače Petera Tumidalského, jenž pak skončil se zlomenou lícní kostí. „Podle nás je tento trest neadekvátní, příliš vysoký. Po odpykání poloviny požádáme o prominutí jeho zbytku,“ prohlásil ředitel klubu Vladimír Orság. „Někdo nás nemá rád a nechce, aby se Dukla pohybovala v popředí české házené,“ dodal na závěr manažer týmu Jiří Homolka.

Reklama