Hlavní obsah

Oba vedoucí týmy NBA Boston i Los Angeles Lakers prohrály

NEW YORK

Černý den zažily v úterý oba dosud nejúspěšnější týmy basketbalové NBA. Boston utrpěl sedmou porážku v sezóně na palubovce Charlotte, které o cenném skalpu obhájce titulu rozhodlo až v prodloužení (114:106). Ještě hůře dopadli hráči Los Angeles Lakers, kteří dokonce před vlastními diváky nestačili na New Orleans a prohráli po 15 domácích výhrách za sebou 105:116.

Článek

Boston se po skvělém startu do sezóny trápí, prohrál již popáté z posledních sedmi utkání a do čela Východní konference pustil Cleveland. V rozhodujících chvílích prodloužení zklamaly největší hvězdy Paul Pierce a Kevin Garnett, kteří se dopustili technických chyb a ztrát míče. Rozjetý nováček v dresu Charlotte D.J. Augustin jim pak stihl během rozhodující pětiminutovky nastřílet 11 bodů.

"Pro všechny ostatní týmy je souboj s námi jako sedmý zápas play off. Na to ještě nejsme mentálně připraveni a potřebujeme k úspěchu i štěstí," konstatoval kouč Bostonu Doc Rivers.

Ani 39 bodů Kobeho Bryanta nezachránilo Lakers od prohry s New Orleans. Domácím se navíc zranil ještě v prvním poločase skvěle hrající Lamar Odom, jenž musí s pochroumaným kolenem na vyšetření. V dresu hostujícího týmu řádilo duo David West a Chris Paul, kteří nastříleli celkem 72 bodů. Rozehrávač Paul navíc přidal 15 asistencí a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu.

Teprve páté vítězství v této sezoně zaznamenala Oklahoma, která porazila 107:99 New York Knicks. Jasné vedení domácích až o 26 bodů se však v závěru smrsklo na minimum, dramatickou koncovku ale hráči Thunder zvládli. "Ukázali jsme velký charakter. I když se přiblížili na rozdíl dvou bodů, stále jsme tvrdě dřeli v obraně a dali pár klíčových košů," pochvaloval si tradičně nejlepší střelec domácích Kevin Durant.

NBA:
Charlotte - Boston 114:106 po prodl., Chicago - Sacramento 99:94, Dallas - LA Clippers 107:102, LA Lakers - New Orleans 105:116, Memphis - Minnesota 87:94, Oklahoma City - New York 107:99, Orlando - Washington 89:80, Philadelphia - Houston 104:96.

Reklama