Hlavní obsah

Házenkářky Olomouce prohrály v osmifinále PVP s Kodaní o tři góly

Házenkářky Olomouce prohrály v úvodním osmifinále Poháru vítězek pohárů s dánským celkem Handbold Kodaň 28:31. Favorizovaný protivník, který se dostal do soutěže po vyřazení v základní skupině Ligy mistryň, musí očekávaný postup potvrdit v sobotní domácí odvetě.

Článek

Hanačky držely se soupeřkami krok do 17. minuty, poté jim však Kodaň odskočila na čtyři branky a do přestávky se její náskok zmenšil jen nepatrně. Dánský celek pak po vydařeném vstupu do druhého poločasu vedl v 38. minutě už 22:16, ale české mistryně se nevzdaly a zakrátko opět snížily na rozdíl tří gólů.

Hostující hráčky zlobily olomoucký tým především střelbou z dálky a rychlými protiútoky. Přesto se domácí házenkářky v defenzivě držely i díky skvěle chytající Barboře Raníkové.

V závěru snížila Olomouc ztrátu dokonce jen na dva góly, ale pak ji opustilo štěstí, když Tomečková i Hrbková nastřelily tyč. Dánky si tak do odvety odvezly náskok 31:28.

Olomoucký trenér Lubomír Krejčíř byl spokojen s výsledkem i s předvedenou hrou, zejména v obraně. "S vynikajícím týmem jsme sehráli vyrovnanou partii. Nejlepší hráčkou na hřišti byla bezesporu naše brankářka Raníková," řekl po utkání domácí kouč.

Osmifinále PVP házenkářek, úvodní zápas:
Zora Olomouc - FCK Handbold Kodaň 28:31 (14:17)
Nejvíce branek: Hejtmánková 9/5, Kelerová 4, Tomečková 3 - Milanovičová 9/4, Lyksburgová 4, Tureyová 4/1, Krauseová 4/1. Rozhodčí: Malek, Nowak (oba Pol.). Sedmimetrové hody: 5/5 - 6/6. Vyloučení: 4:9. Diváci: 1200.

Reklama

Související témata: