Hlavní obsah

Basketbalový talent Ryska spáchal v 16 letech sebevraždu

Minulý rok se zařadil k nejlepším basketbalistům Evropy své kategorie, ale další sportovní úspěch už si šestnáctiletý Milan Ryska ve své kariéře nepřipíše. Jeden z největších českých talentů, zařazený na ME šestnáctiletých do All-star týmu, spáchal v neděli sebevraždu. V dopise na rozloučenou údajně uvedl, že se tak rozhodl kvůli nešťastné lásce.

Foto: www.fibaeurope.com

Český basketbalista Milan Ryska v akci

Článek

„Je to tragédie a pro naše kluky celoživotní šok, ze kterého se těžko vzpamatují. Vždy, když budou přicházet na Sokol, bude se jim to vracet. Je to nepopsatelná věc,“ řekl deníku Sport zdrcený Vladimír Vyoral, jenž Rysku trénoval od osmi let a byl i jeho současným koučem v dorostu Sokola pražského.

Ryska se nejvíce zapsal do basketbalového povědomí při loňském ME hráčů do 16 let v Itálii. Byl hlavním tahounem týmu, který senzačně vybojoval stříbrné medaile. V průměru zaznamenával 10 bodů za zápas a dostal se do All Star týmu turnaje. Krátce poté se o studenta sportovního gymnázia velmi zajímaly kluby ze Španělska.

Ještě v sobotu Ryska odehrál ligové utkání proti městskému rivalovi z Vyšehradu a při hladkém vítězství nastřílel 13 bodů. Přitom se prý jinak neuvěřitelně pracovitý hráč v poslední době herně trápil. „Dva měsíce se mu trošku nedařilo, ale to je běžný sportovní život. Přece to není důvod, aby udělal tak tragické rozhodnutí,“ dodal Vyoral.

Reklama