Hlavní obsah

Lébl: Když vyhrajeme, vyrazíme do noční Prahy

Marek BurkertSport.czPrávo

Český volejbalista Martin Lébl bude se svým týmem Maceratou usilovat v České republice o triumf v Lize mistrů. Na cestě do Final Four italský tým postoupil i přes loňského vítěze Kazaň. "V semifinále hrajeme s Trentinem a to bude absolutně otevřený zápas," říká Lébl.

Foto: FIVB

Martin Lébl v utkání volejbalového MS proti USA.

Článek

Takhle jste si to přece na začátku sezóny maloval, že si zahrajete s Maceratou finálový turnaj Ligy mistrů v Praze?

Byl to můj velký sen, že to tak dopadne. Klukům v mužstvu jsem říkal, že musí trochu máknout, aby se to povedlo. Ale spíš jen z legrace.

Když jste vyřadili loňského šampióna z Kazaně, tak byste měli být logicky největšími favority závěrečného turnaje. Je to tak?

V semifinále hrajeme s Trentinem a to bude absolutně otevřený zápas. V lize jsme s nimi doma vyhráli 3:0 a tam prohráli 1:3. Čím je můžeme překvapit? Myslím, že máme nejsilnější lavičku v italské lize. Oni tak široký kádr určitě nemají.

Kazaň jste před týdnem doma smázli 3:0. Jen jste si teď do Ruska zaletěli pro postup?

No, tak to bych vůbec takhle neřekl. Spíš jsme měli obavy. Cesta tam trvala 22 hodin. Přes Řím, Frankfurt, Moskvu... Pak taky to prostředí. Naštěstí jsme uhráli potřebný set hned na začátku a bylo to.

Odhadnete, kolik fanoušků za vámi do Prahy dorazí?

Těžko říct. Dvě stovky? Já ale hlavně doufám, že se přijdou podívat čeští příznivci a budou nás brát jako domácí tým. To by bylo ideální.

V Praze bude ve stejnou dobu americký prezident Obama. Víte o tom?

Vím, vím. A z hlediska publicity je to pro volejbal škoda... Obamu asi z novin nevytlačíme.

Máte v plánu spoluhráčům ukázat Prahu?

Možná tak tu noční, až to celé vyhrajeme (směje se). Potom snad bude čas vyrazit do ulic.

Letos už jste vyhráli Italský pohár, v lize jste první, a navíc je ve hře Liga mistrů. To by mohla být pro Maceratu i pro vás historická sezóna.

Mohla, ale mně by úplně stačilo vyhrát Final Four.

Reklama