Hlavní obsah

Univerzálka Orvošová bude hrát s Kossányiovou za Bielsko-Bialou

Praha

Reprezentační univerzálka Gabriela Orvošová si pro své první zahraniční angažmá vybrala polskou ligu. Jedna z hvězd domácí volejbalové scény zamířila z Olomouce v 19 letech do Bielsko-Biale a znovu se sejde v jednom klubu se smečařkou Andreou Kossányiovou.

Foto: Profimedia.cz

Volejbalová reprezentantka Gabriela Orvošová

Článek

Orvošová předloni coby sedmnáctiletá poprvé nakoukla do národního týmu a při loňském triumfu v Evropské lize už byla první univerzálkou. S Olomoucí před rokem slavila stejně jako Kossányiová ligový titul i Český pohár, v této sezoně přerušené pandemií koronaviru byly Hanačky druhé za brněnskými Šelmami. Na play off už nedošlo.

"Díky Olomouci. Jsem ráda, že jsem s těmito lidmi mohla strávit spoustu času, a jsem jim vděčná za všechno. Teď se těším na nové zkušenosti," uvedla na sociálních sítích volejbalistka vysoká 191 cm.

"V Gabriele vidím velký potenciál, je to všestranná hráčka, která hrála výborně v české lize. Polská liga bude dalším krokem v její kariéře a věřím, že u nás uspěje stejně dobře jako kdysi Helena Horká," připomněl kouč Bielsko-Biale Bartlomiej Piekarczyk další českou volejbalistku, jež v tomto klubu prožila úspěšné angažmá.

Minulou sezonu v dresu Bielsko-Biale zahájila i nahrávačka a kapitánka reprezentace Pavla Šmídová, v prosinci ale smlouvu ukončila kvůli těhotenství.

Reklama