Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu i potřetí zdolali v play-off Detroit

NEW YORK

Basketbalistům Clevelandu chybí jediná výhra k postupu do druhého kola play-off NBA. Po dvou domácích vítězstvích nad Detroitem uspěli Cavaliers i v pátek v soupeřově hale, kde vyhráli 79:68. Rozhodla poslední čtvrtina, před níž ještě domácí drželi s nejlepším celkem Východní konference nerozhodný stav.

Článek

Zápasu opět kraloval LeBron James, který k 25 bodům přidal i 11 doskoků a devět asistencí a jen těsně nedosáhl na triple-double. Ve čtvrté čtvrtině vzal osud utkání do svých rukou a Detroit, který předchozí dvanáctiminutový úsek vyhrál 16:9, ho nedokázal ubránit. "Jen jsem chtěl, abychom v závěru zvýšili agresivitu," řekl James novinářům.

V clevelandském dresu mu zdatně pomáhal náhradník Joe Smith s 19 body a deseti doskočenými míči. Cavaliers mohou potvrdit postup už v neděli v Detroitu, který by se tak poprvé za sedm let nedostal do konferenčního finále.

Další páteční zápasy rozhodl minimální bodový rozdíl. Po domácích výhrách Philadelphie nad Orlandem 96:94 a Houstonu nad Portlandem 86:83 vedou vítězné celky na zápasy 2:1.

Nečekané je zejména trápení vítězů Jihovýchodní divize z Orlanda, jimž nepomohlo ani střelecké představení autora 36 bodů Dwighta Howarda. Philadelphii zajistil těsnou výhru košem dvě sekundy před koncem Thaddeus Young, kterého právě Howard neubránil.

Play-off NBA - 1. kolo
Východní konference
Detroit - Cleveland 68:79 (stav série 0:3), Philadelphia - Orlando 96:94 (stav série 2:1).
Západní konference
Houston - Portland 86:83 (stav série 2:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články