Hlavní obsah

Polsko - Česko 3:1Volejbalistky podlehly Polkám, i když vyhrály poslední set

České volejbalistky prohrály v přípravném utkání ve Walbrzychu s Polskem 1:3 po setech 14:25, 19:25, 19:25 a 26:24. Odveta se hraje ve středu.

Foto: Archiv Andrea Kossányiová

České volejbalistky v akci (ilustrační foto)

Článek

Po třítýdenní přípravě v Prostějově a Jablonci nad Nisou vyrazil trenér Janis Athanasopulos se svým týmem do Polska. Ve Walbrzychu se hrálo bez diváků. "Nebylo úplně jednoduché domluvit tyto dva zápasy, hlavně z důvodů překročení hranic. Museli jsme na testování na koronavir a vyplnit hromadu papírů," přiblížil na svazovém webu manažer reprezentačních týmů Miloslav Javůrek.

Na začátku zápasu český celek dobře blokoval, ale srážely ho časté nepřesnosti a úvodní set skončil propastným rozdílem 11 bodů. Semifinalistky loňského ME díky nápaditějšímu útoku nedovolily soupeřkám zdramatizovat koncovku ani v druhé sadě a třetí dějství rozhodly hned počátečním nástupem.

Podle předzápasové dohody se následně před prázdnými tribunami - jen s portréty 150 fanoušků, kteří si zaplatili - hrál ještě čtvrtý set. Pozměněná česká sestava v něm sice přišla o náskok, ale nakonec po polském útoku do autu proměnila třetí setbol.

"Viděli jsme, jak na tom jsme a na čem musíme pracovat. Je hodně věcí, které musíme zlepšit, ale proto jsme tady. Jen ve čtvrtém setu jsme byli zablokováni dvanáctkrát a to se nemůže stát. Musíme hrát chytřeji," řekl trenér Athanasopulos v nahrávce pro média. "Celkově musím říct, že po třech měsících jen tréninku se všechny hráčky snažily. Budeme dál makat, abychom se dostali na maximum," dodal.

Reprezentační výběr se po zrušení Evropské ligy, v níž měly Češky obhajovat loňský titul, chystá na kvalifikaci mistrovství Evropy. Na přelomu srpna a září odehrají volejbalistky turnaje v Lotyšsku a v Bosně a Hercegovině, čtvrtým účastníkem skupiny je Slovinsko.

Přípravné utkání volejbalistek ve Walbrzychu
Polsko - ČR 3:1 (14, 19, 19, -24)
Čas: 116 min. Bez diváků.
ČR: Valková, Kossányiová, Purchartová, Orvošová, Mlejnková, Trnková, libero Dostálová - Šimáňová, Bajusz, Patočková, Hodanová, Kohoutová, libero Chevalierová. Trenér: Athanasopulos.

Reklama

Související témata: