Hlavní obsah

Ve volejbalové reprezentaci chybí i Lébl, Pláteník je zraněný

PRAHA

Volejbaloví reprezentanti absolvují v příštím týdnu liberecký turnaj kvalifikace mistrovství světa 2010 bez Martina Lébla a nejistý je i start nejlepšího českého hráče loňského roku Petera Pláteníka. Zatímco blokař italské Maceraty se trenérovi národního mužstva Zdeňku Haníkovi omluvil z rodinných důvodů, Pláteníka sužuje zranění lýtkového svalu.

Článek

Haník si nicméně nechává pootevřená zadní vrátka a Pláteníka ještě z užší nominace definitivně nevyřadil. Lébl, jemuž se na konci dubna narodila druhá dcera, však rozšířil řady chybějících reprezentačních opor: v mužstvu scházejí také čerstvý italský mistr Michal Rak, Jakub Novotný nebo Jiří Novák.

Vedle Pláteníka, který zatím do přípravných zápasů nezasáhl, není zcela zdravotně v pořádku ani Marek Novotný. Ten ale v sobotu odehrál alespoň poslední duel s Čínou a v týmu rovněž zůstal. Další ze smečařů, osmadvacetiletý Ondřej Hudeček z Montpellieru, byl jmenován novým reprezentačním kapitánem.

Tým v minulém týdnu třikrát porazil omlazený výběr Číny, od čtvrtka do soboty ho v Jablonci nad Nisou čeká další trojice přípravných zápasů se Slovinskem. V liberecké kvalifikační skupině se pak Češi od 27. do 31. května utkají s Černou Horou, Ukrajinou, Belgií a Finskem, do letního závěrečného kola kvalifikace MS postoupí tři mužstva.

Nominace ČR:
smečaři: Hudeček, Baránek, Popelka, M. Novotný, Hýský, Pláteník,
univerzálové: Štokr, D. Konečný,
blokaři: Král, Staněk, Veselý, Holubec,
nahrávači: Boula, Ticháček,
libero: Kryštof.

Reklama