Hlavní obsah

Nymburk v druhém finále deklasoval Nový Jičín o 39 bodů

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka ani ve druhém utkání finále play off NBL nezaváhali a po jasné výhře 109:70 nad Novým Jičínem vedou v sérii již 2:0 na zápasy. Na dnešním vítězství obhájců titulu měl hlavní zásluhu rozehrávač Arthur Lee, který nastřílel 25 bodů, z toho 18 v prvním poločase. Nymburk o své výhře rozhodl v úvodních čtvrtinách obou poločasů, které vyhrál shodně o 17 bodů.

Článek

Série se nyní přesune na sever Moravy, kde se třetí zápas odehraje v pátek 29. května. Čtvrté utkání se uskuteční o den později.

Nymburk měl stejně jako v pátečním úvodním zápase raketový nástup a rychle navyšoval skóre. Hosté zaostávali v obraně, když nechávali soupeři hodně prostoru při střelbě z dálky. Nymburk tak v první čtvrtině proměnil pět z osmi střeleckých pokusů a za úvodní desetiminutovku dal téměř tolik bodů jako v pátek za celý poločas.

V druhé části sice Nový Jičín hru vyrovnal, jenže velké problémy mu dělal domácí rozehrávač Lee, který několikrát zakončil akci nájezdem do koše a držel prapor Nymburka. V závěru půle se pak začal probouzet novojičínský pivot Kenneth Walker, který v prvním duelu zaznamenal pouze dva body.

Tentokrát byl sice nejlepším střelcem Novojičínských, když nasbíral 18 bodů, ovšem v druhé půli byl v podstatě jediným hostujícím hráčem, který se dokázal vyrovnat domácím borcům. Nymburk totiž nechtěl opakovat páteční druhou půli, ve které málem přišel o dvacetibodový náskok, a tak začal zdrcujícím náporem.

Hosté ztráceli jeden míč za druhým a nestíhali ani v obraně. Nymburk proměnil téměř každou střelu, navíc často zakončoval nájezdy do koše. Třetí čtvrtku tak domácí znovu opanovali a vyhráli ji 34:17. Čtrnáct ze sedmnácti bodů hostů dal v této části právě Walker.

V závěrečné části si Nymburk již hlídal své vedení, a přestože dal šanci i náhradníkům, svůj náskok nakonec navýšil až na 40 bodů. Moravané již rezignovali, a tak si domácí mohli dovolit i několik exhibičních akcí v podobě přihrávek za zády či efektní smeče.

Finále play off první basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
ČEZ Nymburk - Geofin Nový Jičín 109:70 (30:13, 50:32, 84:49)
Nejvíce bodů: Lee 25, Jagodnik 20, Schilb 13, Sokolovský 12 - Walker 18, Pospíšil 15, Pelikán 11, Ubilla 7. Rozhodčí: Vyklický, Vondráček, Hruša. Trestné hody: 7/5 - 25/17. Fauly: 27:11. Trojky: 12:5. Diváci: 1350.
stav série 2:0.

Reklama

Související témata: