Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky chtějí v LM využít i zaváhání soupeřek

PROSTĚJOV

Týden dělí volejbalistky Prostějova od vstupu do Ligy mistryň. Tým trenéra Miroslava Čady se ocitl ve "skupině smrti", přesto doufá, že naděje na postup existuje.

Článek

"Chceme se o šanci postoupit poprat. Nebude stačit jen náš výborný výkon, ale musíme využít i momentálních slabosti soupeřek," řekl Čada na dnešní tiskové konferenci. "Nemáme se proč bát, tým posílil, takže bych to černě neviděla," dodala kapitánka Milada Spalová.

Prostějov dostal stejně jako při své loňské premiéře v Lize mistryň jednu ze čtyř divokých karet evropské volejbalové konfederace CEV. V nadcházejícím ročníku v základní skupině narazí na Fenerbahce Istanbul, Bielsko-Bialu a Dynamo Moskva.

"Istanbul disponuje vynikajícími zahraničními hráčkami, Moskva loni skončila druhá a opět má nejvyšší ambice, ale neznamená to, že budeme hrát o život s Polkami. Čekáme na šanci, může nás podcenit Moskva nebo chytíme slabší chvilku Istanbulu," konstatoval Čada.

Pomoc z Polska

Český mistr při své premiéře v LM nepostoupil ze skupiny jen kvůli horšímu poměru setů. Nyní se snaží o svých soupeřkách hodně zjistit. "Nechceme prozrazovat naše zdroje," usmál se Čada.

Třeba Spalová ale využívá svých známých z Polska, kde dříve působila. "Chtěla jsem za špeha Helenu Horkou, ale to nejde, protože hraje za Bialu. Ale mám v Polsku kamarády, kteří nám nahrávají jejich zápasy," řekla.

Prostějov má v sestavě vedle amerických posil také bývalou dvojnásobnou mistryni Evropy v plážovém volejbalu Soňu Novákovou-Dosoudilovou. Desetinásobnou mistryni republiky na písku čeká v Lize mistrů premiéra. "Těším se a jsem zvědavá na úroveň. Máme silný tým, bude to těžké, ale myslím, že můžeme postoupit," podotkla Nováková.

Reklama

Související témata: