Hlavní obsah

Lakers v NBA znovu prohráli, navíc se jim zranil Bryant

SAN ANTONIO

Šampióni NBA z Los Angeles Lakers prožívají výsledkovou krizi, v úterý inkasovali už třetí prohru ze čtyř posledních zápasů. Ze skalpu obhájců titulu se po výhře 105:85 radovali hráči San Antonia, kteří v čele s Timem Duncanem využili indispozici Kobeho Bryanta. Ten si už v prvním poločase poranil záda a ve třetí čtvrtině ze zápasu odstoupil.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Zraněný Kobe Bryant

Článek

Lakers citelně postrádali i další hvězdu sestavy Paua Gasola, který přišel už o pátý zápas kvůli svalovému zranění.

Bez ohledu na trable favorizovaného ligového lídra si Spurs výhry, své nejvýraznější v sezoně, velmi cenili. "Potřebovali jsme ji. Ano, mají nějaká zranění a Kobe nehrál čtvrtou čtvrtinu, přesto to pro nás znamená velké vítězství," radoval se Duncan, který nasbíral 25 bodů a 13 doskoků.

"Byli oslabení, ale výhry proti dobrým týmům potřebuje každý. A my hráli dobře," přidal se i kouč Gregg Popovich. Jeho tým má na kontě už 23 výher, pouze čtyři ale zaznamenal proti soupeřům, kteří měli na kontě více vítězství než porážek.

Lakers na palubovkách soupeřů čekají na úspěch už čtyři zápasy, což se jim naposledy stalo v roce 2007. "Dostali jsme školu," konstatoval kouč Lakers Phil Jackson. Bryant, kterého navíc omezuje zlomený ukazováček na pravé ruce, stihl dát 16 bodů.

V zápase Charlotte proti Houstonu si po dlouhých šesti letech vylepšil osobní střelecký rekord Stephen Jackson. K výhře domácích Bobcats v poměru 102:94 přispěl jednatřicetiletý rozehrávač či křídelní hráč 43 body a o jeden vylepšil své dávné maximum.

NBA:
Charlotte - Houston 102:94, Memphis - LA Clippers 104:102, Sacramento - Orlando 88:109, San Antonio - LA Lakers 105:85, Washington - Detroit 90:99.

Reklama