Hlavní obsah

Hermannová, Sluková - Menegattiová, Orsiová Tothová 2:0Hermannová se Slukovou jsou na ME v beachvolejbalu v osmifinále

Jurmala
Aktualizováno

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková vyhrály na mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale i druhý zápas a postoupily přímo do osmifinále. Druhý ženský pár Michaela Kubíčková, Michala Kvapilová čeká v Lotyšsku první kolo play off.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Barbora Hermanová a Markéta Sluková.

Článek

Šesté nasazené Hermannová s Nausch Slukovou navázaly ve skupině F na úterní dvousetové vítězství a v boji o osmifinále zdolaly 21:19, 21:15 italskou dvojici Marta Menegattiová, Viktoria Orsiová Tothová.

Kubíčková s Kvapilovou absolvovaly druhé utkání ve skupině B a po úvodní výhře podlehly druhé nasazené německé dvojici Margareta Kozuchová, Laura Ludwigová jednoznačně 12:21 a 12:21. Místo přímého postupu do osmifinále tak musejí obhájkyně čtvrtfinále absolvovat 1. kolo play off.

Z pozice náhradníků se dostali na poslední chvíli na ME Jan Dumek s Václavem Berčíkem a začali porážkou. Zkušeným Rakušanům Clemensi Dopplerovi s Alexanderem Horstem, kteří už mají z minulosti evropské medaile a jsou vicemistry světa z roku 2017, podlehli 13:21 a 21:23.

Dumek s Berčíkem v hlavní soutěži zastoupili české jedničky Davida Schweinera s Ondřejem Perušičem, jenž má potíže s ramenem. O postup ze skupiny D budou usilovat ve čtvrtek proti belgické dvojici Dries Koekelkoren, Tom van Walle.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):
Muži:
Skupina D:
Horst, Doppler (20-Rak.) - Dumek, Berčík (13-ČR) 2:0 (13, 21)
Plavinš, Točs (4-Lot.) - Koekelkoren, Van Walle (29-Belg.) 2:0 (16, 19).
Ženy:
Skupina B:
Ludwigová, Kozuchová (2-Něm.) - Kubíčková, Kvapilová (18-ČR) 2:0 (12, 12).
Skupina F:
Hermannová, Sluková (6-ČR) - Menegattiová, Orsiová Tothová (11-It.) 2:0 (19, 15).

Reklama