Hlavní obsah

Volejbalistky Brna v Poháru CEV končí, v Gorniczi prohrály

DABROWA GOMICZA

Volejbalistky KP Brno prohrály v odvetném zápase prvního kola Poháru CEV v polské Dabrowě Gorniczi 1:3. Stejným výsledkem podlehly Brňanky soupeřkám i před týdnem v domácím prostředí a jsou z druhé nejvyšší evropské soutěže vyřazeny. Nyní je čeká start ve Vyzývacím poháru.

Článek

"Podali jsme lepší výkon než v prvním zápase v Brně. Nedokázali jsme ale navázat na vyhraný druhý set, kdy se nám dařilo podáním zatlačit soupeřky od sítě. V dalších dvou setech nám už hra na riziko tolik nevycházela," uvedl po zápase trenér Oldřich Marek.

S výjimkou třetího setu kladly Brňanky polským soupeřkám, v jejichž sestavě hrají i české reprezentantky Lucie Mühlsteinová a Ivana Plchotová, tuhý odpor. V koncovce úvodní sady se prosadila domácí Gornicza, v druhém setu ale vedoucí tým české extraligy zvýšil přesnost útoků i podání a vyhrál 25:23.

V dalším dějství ale Brňanky odpadly, často kazily i snadné míče a hlavně se nedokázaly prosadit proti přesnější obraně soupeřek. I když ve čtvrtém setu svůj výkon opět zlepšily, zvrat proti favorizovanému domácímu týmu se jim nepodařil.

Odvetný zápas 1. kola Poháru CEV volejbalistek:
Dabrowa Gornicza - KP Brno 3:1 (20, -23, 12, 20)
Rozhodčí: Stojanov (Bul.), Zacharovová (Rus.). Čas: 99 min. První utkání 3:1, postupuje Gornicza.

Reklama

Související témata: