Hlavní obsah

Oslabení basketbalisté Bostonu prohráli v NBA podruhé za sebou

NEW YORK

Nejlepší tým Východní konference NBA Boston podlehl v dramatickém závěru 81:83 doma New Orleans a zaznamenal třetí porážku ze čtyř zápasů a druhou za sebou. Prohru mohl odvrátit jeden z nejlepších "trojkařů" soutěže Ray Allen, ale střela za tři body v závěrečných okamžicích utkání mu nevyšla.

Článek

Zdravotně zdecimovaný Boston sice ještě šest a půl minuty před koncem vedl o sedm bodů, ale nadějný stav neudržel. Klíčovou trojku proměnil půldruhé minuty před klaksonem Trevor Ariza, David West vstřelil čtyři ze svých 19 bodů v poslední minutě a Hornets si připsali teprve druhé vítězství venku z 11 zápasů.

"Řekl jsem po zápase hráčům, že nejsem šťastný. Tohle utkání jsme měli vyhrát," uvedl domácí kouč Doc Rivers, jehož svěřenci nedávno prožili čtrnáctizápasovou vítěznou sérii.

Na Celtics se však začíná projevovat absence zraněných opor. Už sedmý duel za sebou musel vynechat nejlepší nahrávač NBA Rajon Rondo, ve středu se zranil Kevin Garnett, náhradní rozehrávač Delonte West už nehrál 16 zápasů a do sezóny zatím ještě nezasáhl po letní operaci kolena ani Kendrick Perkins.

Vítězstvím zakončili rok obhájci titulu Los Angels Lakers, kteří zdolali 102:98 Philadelphii a uspěli po dvou domácích porážkách za sebou. Šampioni NBA sice pošesté v sezoně ani jednou v utkání neprohrávali, nemohli však 76ers setřást a být si jisti výsledkem.

"Asi jsme to mohli rozhodnout lépe, ale když zakončíte rok vítězstvím, měli byste být spokojeni," řekl Španěl Pau Gasol, autor 20 bodů Lakers, které jako již tradičně táhl 33 body Kobe Bryant.

NBA:
Boston - New Orleans 81:83, Charlotte - Golden State 95:96, Chicago - New Jersey 90:81, Houston - Toronto 114:105, Indiana - Washington 95:86, LA Lakers - Philadelphia 102:98, Oklahoma City - Atlanta 103:94, Phoenix - Detroit 92:75.

Reklama