Hlavní obsah

Prostějov a Olomouc postoupily do finále ČP volejbalistek

BRNO/OLOMOUC

Ve finále Českého poháru volejbalistek se 14. února utkají Olomouc a Prostějov. Oba celky prošly do boje o trofej bez ztráty setu v semifinále, které se hrálo systémem doma-venku. Olomouc přes pražskou Slavii, Prostějov přes lídra extraligy KP Brno.

Článek

V Olomouci si domácí hráčky zajistily v odvetě postup zvládnutou koncovkou vyrovnaného prvního setu. V ní odvrátily dva setboly, zatímco samy svůj druhý proměnily. Další dvě sady už se dohrávaly jen z povinnosti.

Obhájce prvenství Prostějov coby účastník play off Ligy mistryň nedal Brňankám šanci. Odvetný zápas, který byl reprízou loňského finále, na palubovce soupeře ukončil už za 62 minut.

"Brněnské hráčky se snažily především v obraně a chvílemi jim vycházel riskantní servis. Dnešní zápas byl vyrovnanější než první semifinále," uvedl trenér Prostějova Miroslav Čada. Závěrečný set už byl ale jednoznačnou záležitostí Prostějova. "Vyvinuli jsme velký tlak a v týmu soupeře se nenašla žádná hráčka, která by stačila v útoku," dodal Čada, podle nějž bylo dnešní utkání dobrou přípravou na utkání play off s Baku.

Trenér brněnských volejbalistek Ondřej Marek přiznal, že si nedělal velké naděje na postup. "Věděli jsme, že naše vyhlídky na úspěch jsou minimální. Chtěli jsme se ale herně zvednout po extraligové porážce na Slavii. Což se nám částečně podařilo, i když se už na našich hráčkách projevovala únava," poznamenal brněnský kouč.

Semifinále Českého poháru volejbalistek, odvetné zápasy:
Brno - Prostějov 0:3 (-18, -20, -14)
Rozhodčí: Dziacký, Trumpeš. Čas: 62 min. Diváci: 300. První zápas 0:3, postupuje Prostějov.
Olomouc - Slavia Praha 3:0 (25, 23, 22)
Rozhodčí: Kovář, Vojtíšek. Čas: 74 min. Diváci: 200. První zápas 3:0, postoupila Olomouc.
Čtvrtfinále Českého poháru volejbalistů, odvetné zápasy:
Ústí nad Labem - Liberec 1:3 (-20, -20, 18, -16)
První zápas 0:3, postupuje Liberec.
Příbram - České Budějovice 1:3 (23, -21, -17, -20)
První zápas 1:3, postupují České Budějovice.

Reklama

Související témata: