Hlavní obsah

Volejbalistky Brna porazily Olomouc a nadále vedou extraligu

PRAHA

Volejbalistky Brna v přímém souboji o vedoucí příčku extraligové tabulky porazily Olomouc. Tým trenéra Ondřeje Marka po postupu do čtvrtfinále evropského Vyzývacího poháru potvrdil formu dnešním vítězstvím 3:1. Stejně jako Hanačky neuspěl ani třetí tým domácí soutěže Olymp, jenž v pražském derby a souboji o královny Vršovic prohrál na Slavii 0:3.

Článek

Brňanky po nečekaném úspěchu v Challenge Cupu přes belgický tým Charleroi zvládly i šlágr 12. kola s Olomoucí. Ta dokázala brněnského rivala přehrát jen v třetím setu, jenž skončil dvanáctibodovým debaklem Králova Pole, a před pondělním finále Českého poháru s jasným favoritem z Prostějova si nezvedla sebevědomí.

Ostře sledované a nervózní pražské derby trvalo jen tři sety. Klíčový servis vycházel lépe slávistkám, jenž udržely domácí neporazitelnost v sezoně a uzavírají vyrovnanou horní polovinu tabulky. "Bylo to pro nás psychicky velice těžké utkání. Soupeř nás dobře bránil na síti, nám se ho zase podařilo zatlačit servisem," řekl trenér Slavie Jiří Vojík.

Na druhé vítězství marně útočily celky Šternberka i Střešovic, jimž utekl zápas s Frýdkem-Místkem po pětisetové bitvě.

Extraliga volejbalistek - 12. kolo:
Brno - Olomouc 3:1 (23, 19, -12, 22)
Rozhodčí: L. Grabovský, Gall. Čas: 87 min. Diváci: 600.
Střešovice - Frýdek-Místek 2:3 (18, -21, 21, -11, -5)
Rozhodčí: Záhorcová, Večeřa. Čas: 91 min. Diváci: 85.
Slavia Praha - Olymp Praha 3:0 (19, 23, 22)
Rozhodčí: Bydžovský, Dmejchal. Čas: 73 min. Diváci: 400.
Šternberk - Přerov 1:3 (19, -16, -22, -16)
Rozhodčí: Blažek, Antušák. Čas: 93 min. Diváci: 150.

Reklama