Hlavní obsah

Veletoč v NBA: Anthony odešel z Denveru do New Yorku

NEW YORK

Hvězdný basketbalista Carmelo Anthony se v NBA dočkal vysněného odchodu z Denveru do New Yorku. V rámci mimořádně početné výměny se podle listu Denver Post stěhovalo celkem devět hráčů.

Článek

Spolu s Anthonym, o jehož konci v Nuggets se spekulovalo od léta, kdy odmítl podepsat novou smlouvu, posílí Knicks Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter a Renaldo Balkman.

Denver zase dostane Wilsona Chandlera, Raymonda Feltona, Danila Gallinariho, Timofeje Mozgova, tři výběry na draftu a tři milióny dolarů.

"Jsem rád, že už je to za námi. Myslím, že se s tím všichni vyrovnali na úrovni. Ale samozřejmě je v nás také trochu smutku, vždycky bude," uvedl kouč Denveru George Karl.

Čtyřnásobný účastník Utkání hvězd Anthony, jenž má v této sezóně střelecký průměr 25,2 bodu na zápas, se netajil přáním odejít do New Yorku. "Je to můj sen. Vždyť kdo by se nechtěl vrátit hrát domů?" uvedl ještě před výměnou hráč, jenž se před 26 lety narodil v newyorském Brooklynu.

Pokud všichni hráči z trejdu projdou zdravotními prohlídkami, odbude si Anthony premiéru v novém dresu ve středečním utkání proti Milwaukee v Madison Square Garden. Očekává se, že s Knicks podepíše tříletou smlouvu na 65 miliónů dolarů.

Reklama