Hlavní obsah

San Antonio se přiblížilo prvenství v základní části NBA

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia díky vyrovnanému týmovému výkonu zdolali Utah 111:102 a mají blízko k prvenství v základní části NBA. Hned sedm hráčů Spurs se dostalo při střelbě do dvouciferných čísel. Nejvíce se dařilo Richardu Jeffersonovi, jenž poprvé v sezóně nastřílel 20 bodů včetně čtyř trojek.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Tim Duncan ze San Antonia (vlevo) v souoji o míč s Paulem Piercem z Bostonu - ilustrační foto.

Článek

Výborný výkon v týmu lídra Západní konference předvedl Brazilec Thiago Splitter, který za 18 minut stihl 13 bodů a osm doskoků. Nejlepším střelcem utkání byl Al Jefferson z Utahu s 23 body.

Pro Spurs to bylo již 61. vítězství v sezóně, kterým si upevnili první místo v soutěži před vedoucím týmem Východu Chicagem. "Hrajeme dobře celou sezónu a chceme skončit první," uvedl Tim Duncan, dlouholetá opora San Antonia, kterému zbývá odehrát do konce soutěže dva zápasy.

V ofenzivně laděném utkání přestřílel Denver na svém hřišti Minnesotu 130:106. Nejlepší střelecký výkon dne předvedl rozehrávač Denveru Ty Lawson, který přispěl k vítězství 37 body. Lawsonovi se povedlo něco nevídaného, když ve druhé a třetí čtvrtině trefil deset trojek. "Cítil jsem, že nemůžu minout. Padalo mi tam všechno. Byl jsem prostě v laufu," řekla hvězda večera po zápase. K Lawsonovi se střelecky přidal hlavně J. R. Smith, který všech svých 18 bodů nastřádal z trojek.

Washington deklasoval Atlantu

Houston v pátek přišel o naději na postup do play off, ale přesto v sobotním utkání nedal Los Angeles Clippers šanci. Na vítězství 99:78 měl velký podíl srbský rozehrávač Goran Dragič, který poprvé v dresu Rockets nastoupil v základní sestavě. K výhře pomohl 14 body, 10 asistencemi a sedmi doskoky.

K velkému překvapení došlo na Východě, kde Washington ve své aréně deklasoval Atlantu 115:83. Wizards se povedlo porazit Hawks po dvanácti vzájemných zápasech. Už od první čtvrtiny domácí vedli dvouciferným náskokem. Klíčem k vítězství byly doskoky, na které Washington zvítězil 48:33. Střelecky tým z hlavního města USA táhli Andrey Blatche s 23 body a John Wall s 19.

NBA:
Denver - Minnesota 130:106, Houston - LA Clippers 99:78, Milwaukee - Cleveland 108:101, San Antonio - Utah 111:102, Washington - Atlanta 115:83.

Reklama