Hlavní obsah

Volejbalistky Olomouce se naladily vítězně na Ligu mistryň

Praha

Na úvodní turnaj Ligy mistryň se olomoucké volejbalistky po měsíc a půl dlouhé pauze kvůli koronaviru naladily vítězně. Ve 13. kole extraligy doma suverénně přehrály poslední Přerov a jsou v čele neúplné tabulky. Do Itálie odletí Hanačky v neděli, od úterka do čtvrtka budou čelit evropské elitě v "bublině" v Novaře.

Foto: Sport.cz

Olomoucké volejbalistky potvrzují v nejvyšší soutěži roli favorita.

Článek

V dnešním programu se utkali stejní soupeři jako na začátku října v rámci 4. kola a výhru zopakovala nejen Olomouc, ale i Šelmy, druhý brněnský tým Královo Pole i Ostrava. Volejbalistky Ostravy v příštím týdnu také čeká evropský pohár, o osmifinále Vyzývacího poháru sehrají dvojzápas v Rize a před dlouhou cestou auty zdolaly Šternberk 3:0. V pátek přitom svedly pětisetovou bitvu proti Šelmám (2:3).

"Dnes jsme zahřáli kola kočáru už od prvních chvil zápasu na rozdíl od včerejška. Byli jsme důslednější v poli i v obraně na síti. Díky lepšímu příjmu jsme mohli hrát kombinačně. Pochvala holkám za přístup a už se soustředíme na Lotyšky," uvedl kouč Zdeněk Pommer.

Šelmy získaly další tři body po výhře 3:1 ve Frýdku-Místku a jsou v tabulce druhé. Královo Pole stejným výsledkem zdolalo Prostějov a Olymp po velkém obratu z 0:2 na sety vydřel doma výhru nad Libercem.

UNIQA extraliga volejbalistek - 13. kolo:
Frýdek-Místek - VK Brno 1:3 (-13, -16, 20, -16)
KP Brno - Prostějov 3:1 (-24, 20, 19, 18)
Olomouc - Přerov 3:0 (15, 14, 12)
Olymp Praha - Liberec 3:2 (-23, -22, 16, 16, 11)
Ostrava - Šternberk 3:0 (16, 17, 21)

Reklama