Hlavní obsah

Liga mistrů a pak bitva s krajanem. Volejbalista Hadrava se statečně pere v nejlepší lize světa

Praha

Hraje nejlepší volejbalovou soutěž světa. O tom je český volejbalový reprezentant Jan Hadrava přesvědčený. Bez debaty. V soutěži má za sebou první fázi základní části italské ligy. "Jsem určitě o úroveň výš než v Polsku," tvrdí univerzál. Ke spokojenosti chybí, aby dostával víc prostoru během zápasů, do základu se zatím nedostal tolikrát, jak by si přál. "Musím makat a přesvědčit trenéra, aby měl ve mě ještě větší důvěru," svěřil se Hadrava.

Foto: Sport.cz

Český volejbalista Jan Hadrava bojuje v italské lize v dresu Civitanovy.

Článek

Dva roky hrál ve Francii, čtyři sezony absolvoval v Polsku, kde patřil v útočných statistikách k nejlepším. Nyní se český volejbalista zabydluje v Itálii. Nastoupil do dvanácti zápasů, odehrál 26 setů a připsal si dvacet bodů, z toho dvě esa. „Kouzlo A1 spočívá v tom, že tohle je boj prakticky pořád. I když hrajeme proti poslednímu týmu, nemáme jistotu. Slabší týmy nemají co ztratit a chtějí se předvést. I urvaný bod proti nám vnímají jako vítězství," popsal Hadrava.

O místo na palubovce svádí boj s Kamilem Rychlickým z Lucemburska. Ten zatím na postu univerzála nastupuje častěji. Před čtrnácti dny ale český reprezentant odehrál celé utkání proti Veroně a se spoluhráči slavil vítězství 3:1. „Čekal jsem, že budu hrát víc, ale sezona je ještě dlouhá. Na druhou stranu trénujeme dobře, intenzivně, tým je skvělý. Do hry se dostanu pokaždé," upřesnil Hadrava, kterému se daří rozhodovat koncovky setů.

Foto: Sport.cz

Český volejbalista Jan Hadrava nastoupí v dresu slavné Civitanovy.

„Skoro vždycky, když jdu na hřiště, tak se mi podaří týmu pomoct. Například s Modenou jsme se dostávali ve dvou setech do napínavých koncovek. V jedné z nich se mi podařilo zahrát klíčový blok a ve druhé jsem předvedl eso. Také díky tomu jsme vyhráli 3:0 na sety," pochlubil se český reprezentant. „V zápasech, ve kterých jsem hrál, jsem dokázal, že se nemusí trenér Ferdinand De Giorgi bát mě postavit."

Jeho Lube Civitanova drží v současné době druhé místo za Perugií, která prohrála méně setů. V úterý ale jeden z nejslavnějších volejbalových klubů světa čeká vstup do Ligy mistrů, a to ve francouzském Tours. Zde vyzve kromě domácích také Perugii. Do Francie odlétají Hadrava a spol. soukromým letadlem, které si zajistily oba přední italské týmy dohromady. „Je to určitě komfortní, protože se nepotkáme na letišti s cizími lidmi. Většina hráčů Perugie si už koronavirem prošla, nebezpečí nákazy není tak velké," dodal Hadrava s tím, že v jeho týmu se doposud nenakazil nikdo.

Hadrava se v italské lize A1 potkává s dalším českým reprezentantem Donovanem Džavoronokem, který působí v Monze. Druhý vzájemný duel na ně čeká 20. prosince. „Těším se na to. V Monze vyměnili trenéra a od té doby se jim daří. Podařilo se jim urvat hodně cenných vítězství, budou nepříjemným soupeřem," dodal k programu český volejbalista. Nicméně věří, že i tohle utkání dopadne pro jeho tým dobře.

Reklama

Související témata: