Hlavní obsah

Volejbalisté Budějovic nezažívají bezbřehou euforii, chtějí ale vyhrávat dál

ČESKÉ BUDĚJOVICE

„Jako kdyby fotbalová Viktorka Plzeň vyhrála na slavné Barceloně.“ K takovému šoku přirovnal trefně v diskuzi Sport.cz jeden z příznivců středeční výsledek volejbalistů Českých Budějovic v Lize mistrů v italském Cuneu 3:0 na sety.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Jakub Novotný vystupoval z autobusu po čtrnáctihodinové jízdě z Itálie unavený, ale spokojený s vítězstvím.

Článek

I podle trenéra Jihostroje Jana Svobody není toto přirovnání daleko od pravdy a pro českého mistra je to historický úspěch. „Cuneo je vlastně jedna megahvězda vedle druhé a je to jeden z nejdražších mančaftů. O to cennější je naše vítězství. Myslím si, že v tomto směru se to trochu přirovnat dá,“ míní trenér Svoboda.

Ten i jeho svěřenci vystupovali ve čtvrtek unavení po čtrnáctihodinové jízdě z Itálie autobusem před českobudějovickou Sportovní halou. I reprezentant Jakub Novotný, který byl nejlepším hráčem Jihočechů v zápase, připustil, že tři body z Cunea jsou jeho největším úspěchem v kariéře. „Je to mé největší vítězství na klubové úrovni. V Lize mistrů se nevyhrává každý den a já jsem rád, že se nám podařilo už ve druhém zápase splnit pro Budějovice předsezónní cíl a vlastně i sen,“ pochvaloval si Novotný.

Nahrávač Zapletal upozornil, že v mužstvu bezbřehá euforie nepanuje. „Určitě je to velký úspěch českého klubového volejbalu. Vyhráli jsme, ale jen jeden zápas v Lize mistrů a v takových výkonech musíme pokračovat,“ konstatoval Zapletal.

Jihočeši mají nyní šanci i na postup ze skupiny D, kde je kromě Cunea také německý Unterhaching a francouzské Poitiers. „Nespokojíme se jen s tímto výsledkem, ale určitě se na tento výkon pokusíme navázat už v příštím zápase Ligy mistrů, kdy v prosinci hostíme našeho třetí soupeře ve skupině Unterhaching,“ ujistil trenér Svoboda. Ze skupiny postupují dva týmy.

Českobudějovičtí volejbalisté si dali předsezónní cíl jedno vítězství v Lize mistrů.  Chtěli tak prolomit šňůru porážek, kterých nasbírali v nejvyšší evropské soutěži osmnáct. Do týmu českého mistra přišla před sezónou celá řada posil. Kromě reprezentačního trenéra Svobody, nahrávače Zapletala a univerzála Novotného i například venezuelský smečař Rojas. Přesto podlehli v devatenáctém zápase doma Poitiers 1:3.

Teprve dvacátý zápas byl tedy pro České Budějovice nečekaně vítězný.

Reklama

Související témata: