Hlavní obsah

Petrohrad - Liberec 3:0 Volejbalisté Liberce skončili v Poháru CEV ve čtvrtfinále

Pazardžik/Praha

Volejbalisté Dukly Liberec skončili v Poháru CEV ve čtvrtfinále. Lídr české extraligy prohrál v bulharském Pazardžiku s ruským Zenitem Petrohrad 0:3 po setech 24:26, 14:25 a 22:25.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Druhý nejvyšší evropský pohár už bude pokračovat bez české účasti. Dukla byla letos jediným tuzemským zástupcem v soutěži, jelikož celky Brna a Českých Budějovic se kvůli komplikacím s koronavirem odhlásily.

Při úterní výhře v osmifinále nad Minskem táhl Duklu dvaceti body univerzál Jan Štokr, ale ruský celek eliminoval jeho útočnou sílu na polovinu. Přesto dokázal Liberec v prvním a třetím setu hrát s favoritem vyrovnanou partii.

V úvodu se po třech výměnách kvůli problémům s technikou deset minut nehrálo. Po pauze Dukla celý set prohrávala, ale po úspěšném bloku Krajčoviče srovnala 21:21. V při druhém setbolu soupeře však smečoval Štokr do autu.

Ve druhé sadě se Liberci nedařilo nic a náskok Zenitu postupně narůstal až na konečných jedenáct bodů. Třetí set vypadal nejnadějněji. Svěřenci trenéra Michala Nekoly vedli až o pět bodů 16:11, ale po neúspěšném útoku středem sítě bylo srovnáno na 18:18. V koncovce byli hráči Petrohradu lepší.

V Lize mistrů čeká Karlovarsko v únoru druhý turnaj skupiny E, ale šance na postup má minimální. V semifinále Vyzývacího poháru jsou pražští Lvi.

Pohár CEV volejbalistů - čtvrtfinále v Pazardžiku (Bulharsko):
Zenit Petrohrad - Dukla Liberec 3:0 (24, 14, 22)
Nejvíce bodů: Poletajev 15, Kljuka 10, Ursov 9 - Štokr 10, Krajčovič 8, Leikep 7.

Reklama

Související témata: