Hlavní obsah

České plážové volejbalistky skončily v Thajsku deváté

PCHÚKET

Obě české dvojice Lenka Háječková s Hanou Klapalovou i Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou obsadily na na letošním závěrečném turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Pchúketu deváté místo. Za své vystoupení na thajském písku získaly 240 bodů do žebříčku a prémii šest tisíc dolarů.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Po čtvrtečních dvou vítězných zápasech v hlavní soutěži dnes oba české páry nestačily na soupeřky ve třetím kole a také v následných opravách.

Mistryně republiky Kolocová a Sluková prohrály s třetím nasazeným párem Američankami Jennifer Kessyovou a April Rossovou 1:2 na sety za 52 minut. Háječková s Klapalovou měly přijatelnější soupeřky, ale po zisku první sady rovněž další dva sety s Belgičankami Katrien Gielenovou a Liesbeth Mouhaovou ztratily.

V opravném pavouku zastavily Kolocovou a Slukovou turnajové pětky Greta Cicolariová, Marta Menegattiová z Itálie po výhře 15:11 ve třetím setu. Háječková a Klapalová podlehly Kanaďankám Heather Bansleyové a Elizabeth Maloneyové 0:2.

Olympiáda je blízko

Obě české dvojice získaly další body do žebříčku, který v polovině příštího roku určí účastnice olympijských her v Londýně. Klapalová s Háječkovou i Kolocová se Slukovou se drží na postupových pozicích.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu žen v Pchúketu (Thajsko):
3. kolo: Kessyová, Rossová (2-USA) - Kolocová, Sluková (7-ČR) 2:1 (-11, 11, 9), Gielenová, Mouhaová (12-Belg.) - Háječková, Klapalová (13-ČR) 2:1 -15, 11, 9).
Opravy: Cicolariová, Menegattiová (5-It.) - Kolocová, Sluková 2:1 (-12, 13, 11), Bansleyová, Maloneyová (18-Kan.) - Háječková, Klapalová 2:0 (19, 18).
Oba české páry obsadily dělené 9. místo.

Reklama

Související témata: